Rekabet Kurumu'ndan tavukçuluk sektörünün 10 dev firmasına soruşturma

Rekabet Kurumu'ndan tavukçuluk sektörünün 10 dev firmasına soruşturma

Rekabet Kurumu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 firmanın rekabeti koruma kanununu ihlal ettiği iddiasıyla başlattığı soruşturmayla gündemde. İşte sektör devlerinin yer aldığı soruşturmanın detayları.

Türkiye'de beyaz et sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalara karşı Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturma, rekabetin korunması hakkında kanunun ilgili maddelerinin ihlal edilip edilmediğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı duyuruya göre, Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, As Tavukçuluk Tarım İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ ile Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ'nin bu soruşturma kapsamında yer aldığı belirtildi.

Rekabet Kurumu'nun ön araştırmada elde ettiği bilgileri değerlendirerek karara bağladığı bu soruşturma, Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemesi, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ'nin bölge ve müşteri kısıtlaması getirmesi, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemesi ve rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması uygulamasıyla ilgili detaylı inceleme içeriyor.

Sektördeki rekabetin sağlıklı bir şekilde devam etmesini amaçlayan Rekabet Kurumu, söz konusu soruşturma sonuçlarına göre gerekli önlemleri alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.