Recep Tayyip Erdoğan neden küstü? Mesut Toprak kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan neden küstü? Mesut Toprak kimdir?

Mesut Toprak ne iş yapmaktadır? Recep Tayyip Erdoğan'ın küstüğü iddia edilen Mesut Toprak kimdir? esut Toprak'ın yatırımları nedir ve daha önce hangi olaylarla gündeme gelmiştir? Mesut Toprak'ın yatırımları nelerdir?

Mesut Toprak nerelidir? Mesut Toprak ne iş yapmaktadır?  Recep Tayyip Erdoğan'ın küstüğü iddia edilen Mesut Toprak kimdir? esut Toprak'ın yatırımları nedir ve daha önce hangi olaylarla gündeme gelmiştir? Mesut Toprak'ın yatırımları nelerdir? Mesut Toprak'ın çocukları kimlerdir?

1959 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mesut Toprak'ın ailesi Malatya- Darendelidir. Okul ve ticaret hayatını bir arada yürütemeyip eğitim hayatını yarım bırakan Mesut Toprak, 1972'de İstanbul Sultanhamam’da çalışıyordu. 5 yıl çeşitli firmalarda hizmet veren Toprak, ticaret hayatına 1977'de yine Sultanhamam'da kurduğu şirketi ile adım atmıştır.
1987’ye kadar ihracatçılara ve Anadolu’daki firmalarla ticaret yapan Mesut Toprak, 1989’a kadar sadece kumaş üzerine çalışıyordu. 1989 yılında kurduğu Tayteks firmasıyla giyim sektörüne giren Mesut Toprak, Vedat Pembecioğlu, Osman Akdağ ve Tavit Köletavitoğlu gibi isimlerle ortaklıklar kurarak farklı iş sahalarında da çalıştı. Turizm ve konfeksiyon bu iş kollarından bazılarıdır.

1995 yılında Çorlu'da ilk fabrikasına sahip olan Toprak, 2001'de Bolu’da bulunan Yeni Dünya Tekstil Şirketi’ni satın alarak iş sahasını genişletti. 2003 yılında Beylikdüzü’nde Taypa’yı faaliyete geçiren Mesut Toprak 2004 yılında ise gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Astay adlı firmasını kurdu. İstanbul'daki Four Seasons Otelleri'ni de yine bu dönemde satın alan Toprak, Academia Apartments ve OnaltıDokuz İstanbul projelerine de imza atan isim oldu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Mesut Toprak, halen TOBB Turizm Meclisi Başkanlığı'nı yürütmektedir.

Mesut Toprak'ın  bugün 2 bin 500'e yakın çalışanı olup, 70 milyon dolar ciro ve 55 milyon dolarlık ihracat yapan 7 şirketli bir grubun başında bulunmaktadır. Mesut Toprak'ın şirketleri dünyaca ünlü Levi’s, Next, Marks&Spencer, Esprit, Dockers, Timberland. Nautica, H&M, Polo Jeans, Ralph Lauren gibi dünya markaları adına tasarım ve üretim yapmaktadır.

Mesut Toprak'ın oğlu Osman Hulusi Toprak 4 Mart 2013 tarihinde iş adamı Fuat Tosyalı'nın kızı Şeyda Tosyalı ile evlenmiştir. Bu evlilik töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şahitlik yaptı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de bu törende hazır bulundukları bilinmektedir.

ERDOĞAN NEDEN KÜSTÜ?

Zeytinburnu'ndan yükselen ve İstanbul'un tarihi yarımadasının siluetini bozan gökdelenlerin, Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan'ı da kahrettiği ortaya çıktı. Erdoğan, gökdelenleri görünce "kahrolduğunu", sahibinden tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla konuşmadığını söylemişti. Erdoğan'ın kızdığı gökdelen Mensucat Santral’ın Zeytinburnu’ndaki arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin plan tadilatıyla bir anda İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Astay İnşaat'ın yaptığı 16/9 projesi. Firmanın sahibi ise bir dönem Başbakan Erdoğan'ın gözdesi olan MÜSİAD üyesi Mesut Toprak.

   memleket.com.tr

Etiketler :