Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmaya bu sene talep arttı

Ramazan ayı boyunca hurma sofralardaki yerini alıyor. Konya'da uzun yıllardır hurma satışı yapan Veysel Savsı, çeşit çeşit hurmaların yoğun talep gördüğünü belirtiyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurmalar, sofralardaki yerini alarak iftar sofralarını süslüyor. Konya'da uzun yıllardır hurma satışı yapan Veysel Savsı, bu yılın talebin biraz daha fazla olduğunu belirtiyor. Çeşit çeşit hurmaların, vatandaşların ilgisini çektiğini ve fiyat aralığının 50 liradan başlayıp 450 liraya kadar ulaştığını ifade ediyor.

Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmaya bu sene talep arttı

Savsı, "En çok sattığımız hurma çeşidi Ürdün hurması. Onun fiyat aralığı hem uygun hem de lezzet olarak güzel olduğu için en çok tercih edilen çeşit. Hurma tüketiminde müşterilerimizin yaş ortalaması biraz daha düştü. Çünkü ülkemizde hurma çeşidi bu kadar yoktu. Çeşitler arttıkça hurma tüketim yaşı düştü. Küçük yaştaki kardeşlerimiz de hurmayı tercih ediyor. Onların damak lezzetine uygun yumuşak ve şekerli hurmalarımız mevcut. Şeker oranı düşük olan hurma çeşitlerimiz var. Özellikle şeker hastaları bu hurmaları daha çok tercih ediyor. Daha çok diyet hurmamız var, diyet yapanlar için. Hurmanın lif oranı yüksek, proteini yüksek, o yüzden besin değeri de yüksek. Birçok yiyecekten alamadığımız besin değerini hurmadan alarak karşılıyor vatandaşlarımız" şeklinde konuşuyor.

Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmaya bu sene talep arttı

Ayrıca Savsı, umre ve hac dönemlerinde hurma talebinin arttığını belirterek, "Umre sezonundayız, umreciler gidiyor. Önümüzde hac dönemi yaklaşıyor. Şuanda umrecilerin en çok tercih ettiği hurma çeşidi Ürdün hurmamız var, fiyatından dolayı o tercih ediliyor. Onun fiyat aralığı 150 ile 200 lira arasında. Medine hurmamızın hepsi var elimizde. Lübnan, İran, dalında hurma çeşitlerimiz var. Umre ve hacca giden vatandaşlarımız da buradan almayı daha uygun buluyorlar" diyor.

Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmaya bu sene talep arttı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.