Ramazana hüzünlü veda

Ramazana hüzünlü veda

İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'de ramazanın son gününde yüzlerce kişi dua etti- İmam Mülayim: "Dinimiz sevgi ve kardeşlik dinidir. Bu kardeşliği koruyacak ve kollayacak unsurlara hareket etme noktasında ciddi gayretler g

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Ulu Cami'de ramazanın son gününde okunan hatim duasında yüzlerce kişi hep bir arada dua etti.

İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi kabul edilen Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de ramazan ayı boyunca her gün yapılan mukabele bugün okunan son cüzle sona erdi. Yüzlerce kişinin katıldığı hatim duasında vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, bazı çocuklar babalarının yanında Kur'an okudu.

İmam Mehmet Emin Mülayim, ülkelerin birliği, dirliği ve barışına dualar edip, hatimler bağışladıklarını söyledi.

Hatimlerini bağışlarken duygulu anlar yaşadıklarını ifade eden Mülayim, "Hatimler hem şifa hem de rahmet kaynağıdır. Rahmete giden büyüklerimize, bu memlekete hizmet etmiş İslam alimlerinin ruhlarına hatim okuduk." dedi.

Mülayim, bayramın herkese sevgi, mutluluk, barış ve huzur getirmesini dileyerek, "İslam kardeşliğini tesis etme noktasında bu bayramın önemine vurgu yapmamız lazım. Dinimiz sevgi ve kardeşlik dinidir. Bu kardeşliği koruyacak ve kollayacak unsurlara hareket etme noktasında ciddi gayretler göstermemiz lazım. Hepimize düşen görevler var. Ülkemiz hem dünyada hem de İslam aleminde gündem belirleyen bir ülke haline geldi. Bütün bölgemize görevler düşüyor, bu sadece devletle olan bir şey değil hepimiz bu yükü yüklenmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler