Ramazan Ayı, Bereketiyle geliyor

Ramazan Ayı, Bereketiyle geliyor

Konya’da yoksul ve kimsesiz ailelerin yanında olan yardım kuruluşları bu Ramazan Ayı’nda da hem ülke içinde hem de yurt dışında yardım faaliyetlerini tüm hızıyla yapmaya devam edecekler

Konya’da faaliyet gösteren İHH Konya, Ribat Eğitim Vakfı ve Ayder yardım kuruluşları Ramazan Ayı’nda kimsesizlerin yanında olarak onlara güzel bir Ramazan yaşatmanın gayreti içine girdiler. Özellikle yurt içi ve yurt dışındaki yoksul ailelere yardımların en hızlı şekilde ulaştırılacağını aktaran yardım kuruluşları Konyalıların yardım destekleriyle bu hizmeti sürdürdüklerin aktardılar.

ihh--(5).jpg

İHH YETİM VE YOKSULLARIN YANINDA

Gecen sene Ramazan Ayında 105 ülkede 380 şehre ulaştıklarını söyleyen İHH Konya Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Tanrıkulu İHH Konya olarak bu hedefi bu sene daha yükseklere ulaştıracaklarını söyledi. “Ramazanda Sizi Bekliyorlar” çağrısıyla 5 kıtada 105 ülkeye ulaşmak üzere başlangıç yaptıklarını da söyleyen Tanrıkulu, “Dünyanın farklı coğrafyalarında mazlumlara Ramazan’da yine Anadolu’nun cömert yardımlarını ulaştıracağız. Emanetleri sahiplerine ulaştıracağız inşallah. Türkiye’deki 81 ilin tamamında muhtaç ailelere dağıtılmak üzere kumanya kolileri taşıyan yardım TIR’larımız menzillerine ulaştı. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak koliler Ramazan’dan önce yetimleri, yoksulları sevindirecek.”

mbitoye1.jpg

200 BİN  KUMANYA SURİYELİLERE ULAŞACAK

Daha önceki Ramazan aylarında 200 bin iftarlık kumanyanın Suriye’ye ulaştırdıklarını dile getiren Tanrıkulu “Suriye kargaşasının başından beri mazlumların yanında yer alan ve yer almaya devam eden İHH, Ramazan’da zor durumda olan mazlum Suriye halkına iftar sevinci yaşatıyor. Konya içerisinde, Türkiye’nin farklı illerinde ve yurt dışında verdiğimiz iftar yemekleri ile birlik ruhunu yükseltiyor, iftarın muhabbetini beraber yaşıyoruz” dedi.

Konya İHH başlattığı Ramazan çalışmasında bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayan kumanya bedelini 85 TL olarak belirledi. Hayırseverler 10 TL ile bir iftar sevincine ortak olabilirken, 30 TL çocuk paketi ve 120 TL ile bayramlık hediye ederek bir yetimi de sevindirecekler.  Ayrıca, İHH Konya ramazan ayında 11 gönüllü üyesi ile Ramazan ayında Pakistan, Somali ve Nijerya’da faaliyetler sürdürecekler. Bunların yanında Pakistan’da inşası devam eden yetimhane ve cami açılışını da gerçekleştirecekler.

ribat--(5).jpg

RİBAT RAMAZAN'DA 30 BİN KİŞİYE ULAŞACAK 

Konya’nın yardım kuruluş derneklerindeki arasında öncülerden olan Ribat Eğitim Vakfı yıl içindeki yardım faaliyetlerinin yanında Ramazan ayında Müslümanların yanında olacak. Ribat Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, yardım kampanyaları hakkında bilgi verdi. Yurt dışındaki yardım kampanyalarını anlatan Abdullah Çay, Sudan, Kosova, Arnavutluk, Moro, Tanzanya,  Sri Lanka, Komor Adaları, Uganda ve Gazze’de Müslümanların yanında oldukların söyledi. Çay, Ribat Eğitim Vakfı tarafından düzenlenecek olan Ramazan yardımlarında bu ülkelerde Ramazan Ayı boyunca bin kişiye iftar verileceğini söyledi. Bin kişilik iftar yemeklerinin yanında giyecek ve gıda yardımları olacağını da belirten Abdullah Çay, “Yurt dışı yardım faaliyetlerimizle birlikte yurt içinde de birçok yardım konularımız olacak. Ribat Eğitim Vakfı olarak Konya’da yıl boyunca Ribat Aşevi tarafından bir çok aileye yemek ve gıda yardımı sağlıyorduk. Ramazan ayı boyunca bu faaliyetlerimiz rutin olarak devam edecek. Bunların yanında Ribat Aşevi binamızda Ramazan iftarı programlarımız olacak. İftar programlarımızın yanında giyecek, Zekat ve sadaka dağıtımı yapılacak” dedi.

ribat--(4).jpg

Ribat Eğitim Vakfı’nın yıl içindeki diğer yardım faaliyetlerine değinen Çay, Konya’da yoksul ve kimsesiz ailelerin belirlenip Ribat Yardım marketinden belirlenen miktarda gıda ve giyecek alışverişi yaptıklarını söyledi. Bunların yanında birçok aileye de birebir yardım malzemeleri gönderdiklerini aktaran Çay, “Ramazan ayı sonuna doğru kimsesiz çocuklar için Bayramlık giysi yardım programlarımız olacak” şeklinde konuştu.

RİBAT RAMAZAN’DA KONYALILARDAN DESTEK BEKLİYOR

Ribat Eğitim Vakfı’nın Ramazan ayında yoksul ve kimsesiz ailelere yapılacak yardımların fazlalaştırılmasını sağlamak için Konya’da 6 ayrı noktaya stant kurdu. Ramazan ayında bir çok aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, “Biz Ribat ailesi olarak Konya’da daha fazla yardımsevere ulaşmak için Kayalıpark, Kule Site, Büyük Makro binası, Eski Garaj, Selçuklu Çelikkayalar marketi civarında stantlar kuracağız. Buradaki yardım toplama merkezlerimize Konyalılardan destek bekliyoruz” dedi.

ayder--(1).jpg

AYDER, GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) bu Ramazan’da hem yurt içinde hem de yurt dışında yardım faaliyetlerini genişleterek devam ediyor. Ramazan ayı ve yıl içindeki faaliyetleri anlatan AYDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik, bu Ramazan Ayı’nda Suriye’nin Atme bölgesindeki kurulan 600 adet çadır kentin Ramazan Ayı boyunca yardım edeceğini söyledi. Atme bölgesinde oluşturulan çadır kent hakkında bilgi veren Hasan Çelik, “Ramazan ayında Suriyelilere rahat bir Ramazan yaşatmak istiyoruz. Bunun için güvenli bölge olarak seçtiğimiz Atme kasabası yakınlarında çadır kent oluşturduk. Bu çadır kent tamamen AYDER imkanlarıyla oluşturuldu. Alt yapısından yaşam alanlarına kadar Suriyelilere rahat bir Ramazan yaşatmayı planlıyoruz. Bu çadır kenti aynı zamanda AK Parti Mahallesi olarak isimlendirdik. Konya’nın 31 ilçesinin isimlerini de tek tek çadırlara verdik. Bu çadırların bulunduğu caddeyi ise Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak belirledik” şeklinde konuştu.

ayder--(7).jpg

YARDIMLAR TAM GAZ ULAŞACAK

Yıl içerisindeki yardımlardan bahseden Hasan Çelik, birçok ülkede uyguladıkları ‘Kardeş Aile’ projesiyle bir çok ailenin yüzünü güldürdüklerini ifade etti. Bunun yanında ‘Esma-ül Hüsna’ projesi olarak adlandırılan ve Allah’ın 99 ismini verdikleri TIR’larla yardımların devam edeceğini aktaran Hasan Çelik, “Esma-ül Hüsna TIR’larımız her ay bir tanesi Suriye’ye yardım malzemesi taşıyor. Esma-ül Hüsna projemizin yanında diğer yardım faaliyetlerimiz de devam ediyor. yurt içindeki yardım faaliyetlerimiz ise, yoksul ve yetim aileleri belirleyip her türlü yardım yapmaya devam ediyoruz. Ramazan ayı içinde de bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu. Ramazan ayında Müslüman ümmetine yapılacak yardımlar için Konyalılardan destek bekleyen AYDER, Aydınlık Makro, Kayalı Park ve Kule Site’de oluşturulan yardım toplama merkezleri oluşturdu. Servet R. Çolak – Memleket