"PYD silahın gücü ile kendini kabul ettirmek istiyor"

"PYD silahın gücü ile kendini kabul ettirmek istiyor"

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Komite Üyesi Azizi: - "PYD, Suriye'deki Kürtler'e siyasetini kabul ettirmek için elindeki tüm askeri imkanları seferber ediyor"- "Onların felsefesinde özgürlüğün anlamı, PYD'nin çizgisi çerçevesinde düşünmektir"- "Silah z

ERBİL (AA) - Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Komite Üyesi Kawa Azizi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin siyasetini zorla halka kabul ettirmek için elindeki tüm askeri imkanları seferber ettiğini belirtti.

Azizi, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "PYD, Suriye'deki Kürtler'e siyasetini kabul ettirmek için elindeki tüm askeri imkanları seferber ediyor. Silahın gücü ile kendilerini orada kabul ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden çok tehlikeli bir siyaset yürüttüklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"PYD, kendisi dışında kimseyi kabul etmiyor" diyen Azizi, "Onların felsefesinde özgürlüğün anlamı, PYD'nin çizgisi çerçevesinde düşünmektir. Onlardan farklı düşünen veya onlara rakip herkes düşman kabul ediliyor" diye konuştu.

Suriyeli Kürtler'in uzun süre önce PYD'nin zihniyetini terk ettiğini aktaran Azizi, "Silah zoru ile oradaki hakimiyetlerini koruyabileceklerini inanıyorlar ancak yanılıyorlar. Halkımızın iradesi silahtan daha güçlüdür" yorumunu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler