Putin'den Suudi Arabistan'a petrol teşekkürü

Putin'den Suudi Arabistan'a petrol teşekkürü

Rusya Devlet Başkanı Putin: - "Enerji alanındaki anlaşmalar ülkelerimiz için büyük önem taşıyor. OPEC'e üye ve üye olmayan ülkeler arasındaki faaliyetlere yönelik iş birliğiniz ve fikirleriniz için müteşekkiriz"- Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve S

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji alanındaki anlaşmaların Rusya ve Suudi Arabistan için büyük önem taşıdığını belirterek, "OPEC'e üye ve üye olmayan ülkeler arasındaki faaliyetlere yönelik iş birliğiniz ve fikirleriniz için müteşekkiriz." dedi.

Putin, temasları için Moskova'da bulunan Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman'ı Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, iki ülke ilişkilerinin başarılı bir şekilde geliştiğini belirterek, ticaret hacminin bu sene başında yüzde 130 arttığını söyledi.

Putin, Rusya ve Suudi Arabistan'ın koordineli eylemlerinin küresel enerji piyasalarının istikrarına katkı sağladığını belirterek, "Enerji alanındaki anlaşmalar ülkelerimiz için büyük önem taşıyor. OPEC'e üye ve üye olmayan ülkeler arasındaki faaliyetlere yönelik iş birliğiniz ve fikirleriniz için müteşekkiriz." dedi.

Suudi Arabistan ile siyasi ve askeri düzeyde temas halinde olduklarını kaydeden Putin, Suriye krizinin çözümü başta olmak üzere birçok konuda iş birliği yapıldığını ifade etti.

Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'i Moskova'ya davet ederek, "Suudi Arabistan Kralı'nın Rusya'ya ilk kez ziyaret düzenlemesinin, ilişkilerimizin gelişiminde iyi bir işaret olacağından eminim." ifadelerini kullandı.

- "Moskova-Riyad ilişkileri en iyi dönemlerinden birini yaşıyor"

Muhammed Bin Selman, Rusya-Suudi Arabistan ilişkilerinin en iyi dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, "Ülkelerimiz anlaştığı çok nokta var. Görüş ayrılıklarını aşmak içinse mekanizmalar mevcut. Olumlu yönde hızla hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

Rusya ile enerji fiyatları ve petrol piyasalarının istikrarı için sağlam bir temel kurmayı başardıklarını ifade eden Selman, bunun ilişkilerin geleceği açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Selman, "Rusya ile Suudi Arabistan politikaları arasında çatışma noktaları yok. Politikalarımızı iki ülke çıkarları doğrultusunda geliştireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Görüşmede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin Danışmanı Yuriy Uşakov ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ve Petrol Bakanı Halid el-Falih hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler