Putin art arda tehdit etti! Rusya'ya karşıtı yaptırımlar savaş ilanına benziyor! Uçuş yasağı da savaş ilanı

Putin art arda tehdit etti! Rusya'ya karşıtı yaptırımlar savaş ilanına benziyor! Uçuş yasağı da savaş ilanı

Daha önce ülkesine yaptırımları savaş ilanı olarak nitelendiren Putin, "Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz. Başka bir ülke bu kararı alırsa doğrudan savaş ilanı olarak görürüz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Özel harekat başlatma kararı kolay değildi" ifadelerini kullanarak Moskova'nın Donbass anlaşmazlığını barışçıl yollarla çözmeye çalıştığını söyledi. Putin, Batı'dan gelen yaptırımlara yönelik, "Rusya karşıtı yaptırımlar savaş ilanına benziyor" dedi.

Putin ardından, "Ukrayna toprakları üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini duyuyoruz. Bu bizim tarafımızdan, askerlerimiz için tehdit oluşturacak olan o ülkenin silahlı çatışmasına katılmak olarak değerlendirilecektir. Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz. Başka bir ülke bu kararı alırsa doğrudan savaş ilanı olarak görürüz” ifadelerini kullandı.

Putin, Rus havayolu şirketlerinin kadın pilot ve çalışanları ile bir araya gelerek Ukrayna’daki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ukrayna’ya askeri operasyon başlatma kararını alırken zorlandığını belirten Devlet Başkanı Putin, “Şüphesiz zor bir karardı. Bunu daha operasyonun başında söylemiştim ve bu karar alınmadan önce de söylemiştim” dedi.

Rusya’nın Ukrayna operasyonlarında başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Putin, “Yaptığımız ilk şey, tüm askeri altyapıyı yok etmek oldu. Tamamı değil, kısmen, ağırlıklı olarak silah, mühimmat depoları, hava araçları, hava savunma sistemleri imha edildi. Hava savunma sistemlerinin saptanması ve imha edilmesi zaman gerektiriyor. Ukrayna’daki askeri altyapı çalışmaları neredeyse tamamlandı” diye konuştu.

“Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz”
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin, Ukrayna hava sahasının ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesi yönündeki çağrısı ve bazı ülkelerin bu kararın alınması yönündeki desteğine dikkat çeken Putin, “Şimdi Ukrayna toprakları üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini duyuyoruz. Bu bizim tarafımızdan, askerlerimiz için tehdit oluşturacak olan o ülkenin silahlı çatışmasına katılmak olarak değerlendirilecektir. Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz. Başka bir ülke bu kararı alırsa doğrudan savaş ilanı olarak görürüz” dedi.

Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın NATO’ya kabul durumu hakkında ise, “Ukrayna'nın NATO'ya kabul edileceği gerçeğini giderek daha fazla konuşmaya başladılar. Ukrayna'nın NATO'ya katılımının nelere yol açabileceğini biliyor musunuz?” dedi.

İsrail Başbakanı Rusya'ya gidiyor

Öte yandan Kremlin tarafından yapılan son dakika açıklamasında, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da görüşmeyi planladığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.