Prof. Kürşat Turgut hayatını kaybetti

Prof. Kürşat Turgut hayatını kaybetti

SÜ eski Rektör Yardımcısı Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Turgut, bir işyeri ziyareti sırasında aniden rahatsızlanarak vefat etti

SÜ eski Rektör Yardımcısı Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Turgut bugün saat 12.30 sıralarında, Girne'de gitmiş olduğu bir iş yerinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Prof. Turgut'un ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı, Selçuk Üniversitesi'nin eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Prof. Dr. Süleyman Okutan'ın rektörlüğü döneminde rektör yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Kürşat Turgut'un ani vefatı Konyalıları ve üniversite camiasını üzdü.

Prof. Dr. Kürşat Turgut kimdir? 

Prof. Dr. Kürşat Turgut Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, İç hastalıkları Anabilim Dalı’nda Araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktora çalışmasını 1989 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. 1991 yılında Doçent oldu. 1996 yılında Profesörlüğe hak kazandı.

Yurt dışı araştırma bursları ve Değişim programlarıyla İngiltere (Edinburg Üniversitesi) , Hollanda (Utrech Üniversitesi), Finlandiya (Veteriner Hekimliği Koleji), İtalya (Torino Üniversitesi), İsviçre (Zurich Üniversitesi) ve Polonya (Hayat Bilimleri Üniversitesi)’da araştırma ve eğitim programlarına katıldı.

Gastroentoloji, Dermatoloji, Kardiyoloji ve Klinik Laboratuar Teşhis konularında araştırmaları ve yayınları bulunuyor.

SÜ Veteriner Fakültesi değişik kurullarında görevlerin yanı sıra S.Ü. Devlet Konservatuar Müdürlüğü, SÜ.Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum