Polonya’dan İsrail’e tepki

Polonya’dan İsrail’e tepki

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "Polonya olarak bu yabancı düşmanlığı saldırganlığını şiddetle kınıyoruz. Diplomatlara veya diğer vatandaşlara yönelik şiddete asla müsamaha gösterilemez"

 Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin Tel Aviv Büyükelçisi Marek Magierowski’ye yönelik saldırıya tepki göstererek, "Polonya olarak bu yabancı düşmanlığı saldırganlığını şiddetle kınıyoruz. Diplomatlara veya diğer vatandaşlara yönelik şiddete asla müsamaha gösterilemez." dedi.

Polonya Başbakanı Morawiecki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Magierowski’nin İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir kişinin saldırısına uğramasından duyduğu kaygıyı belirtti.

Morawiecki, "Polonya olarak bu yabancı düşmanlığı saldırganlığını şiddetle kınıyoruz. Diplomatlara veya diğer vatandaşlara yönelik şiddete asla müsamaha gösterilemez." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Polonya Dışişleri Bakanlığı da İsrail’in Varşova Büyükelçisi Anna Azari’nin, Büyükelçi Magierowski’nin neden hakarete ve saldırıya maruz kaldığının açıklanması için Bakanlığa çağırıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ewa Suwara da yaptığı açıklamada Azari’nin, Magierowski’ye dün gerçekleştirilen saldırı nedeniyle Bakanlığa çağrıldığını ifade etti.

Büyükelçi Magierowski, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir kişi tarafından saldırıya uğramış, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da Polonyalı büyükelçiye yönelik saldırının araştırıldığını söyleyerek, "Saldırı nedeniyle şoktayız, Büyükelçiye sempatilerimizi sunuyoruz." demişti.

- Polonya-İsrail ilişkilerinde gerginlik

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın şubat ayında Polonyalıları Yahudi düşmanlığı ile suçlaması iki ülke arasında krize neden olmuş ve İsrail-Vişegrad Grubu ülkeleri (Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya) ortak toplantısı Polonya'nın katılmama kararı alması neticesinde son anda iptal edilmişti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, geçen haftada da bir grup İsrailli yetkilinin ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretin, İsrail tarafının son anda yaptığı açıklamalar nedeniyle iptal edildiğini bildirmişti.
 





 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :