PKK'nın IKBY'de eylem hazırlığı iddiası

PKK'nın IKBY'de eylem hazırlığı iddiası

IKBY'deki Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Goran Hareketi MKYK üyeleri bir araya geldi- Goran Hareketi MKYK Üyesi Jajleyi:- "Goran Hareketi olarak, KYB'nin başka bir tarafla ortak hareket ederek bölgede provokatör eylemler planladığına yönelik ortaya atı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri bir araya geldi.

IKBY'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen her iki partinin MKYK üyeleri basına kapalı bir şekilde yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu toplantının ardından KYB'den Latif Nirveyi ve Goran Hareketi'nden Salih Jajleyi ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının amacıyla ilgili bilgi veren Jajleyi, "Goran Hareketi olarak, KYB'nin başka bir tarafla ortak hareket ederek bölgede provokatör eylemler planladığına yönelik ortaya atılan tüm iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların doğru olmadığını belirtmek için KYB ile bir araya geldik" dedi.

Nirveyi ise kısa bir süre önce gündeme getirilen provakatör eylem hazırlığına ilişkin iddiaların tamamen asılsız olduğunu aktardı.

Goran ile iyi ilişkilere sahip olduklarını belirten Nirveyi, "KYB olarak bu parti ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bölgede halkı korkutacak ve güvenlik istikrarını bozmaya yönelik planların yapıldığına ilişkin ithamları reddediyoruz" şeklinde konuştu.

IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, daha önce yaptığı açıklamada, "PKK'ya yakın silahlanmış ve hükümet karşıtı bazı taraflar, Süleymaniye il merkeziyle Kaladıze ve Ranya ilçelerindeki hükümet binalarına saldırı hazırlığı yapıyor. KDP olarak bu provokatör girişimler hakkında tüm belgeler elimizde mevcut" demişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :