PKK'ın katlettiği Tiryaki ve Yalçın anıldı

PKK'ın katlettiği Tiryaki ve Yalçın anıldı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 yıl önce PKK'lı teröristlerce öldürülen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın, mezarları başında anıldı.Karlıova...

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 yıl önce PKK'lı teröristlerce öldürülen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın, mezarları başında anıldı.

Karlıova ilçesinde HÜDA PAR ilçe teşkilatı önünde toplanan partililer, ilçeye bağlı Serpmekaya köyü ve Kale Mahallesi'nde bulunan Yalçın ve Tiryaki'nin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, mezarlıkta yaptığı konuşmada, Tiryaki'nin Kürtlerin başına bela olan PKK’lı çeteler tarafından evinde ve çocuklarının gözünün önünde şehit edildiğini söyledi.

Şehitleri hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini vurgulayan Tasalı, şöyle konuştu:

"İnanmış olduğumuz dava Habil ile Kabil'den beri şehitlerimizin pak ve mübarek kanları sayesinde günümüze geldi. Hayat kaynağımız Kur'an-ı Kerim onların pak kanı sayesinde bizlere ulaştı. İnşallah bundan sonraki nesillere ulaşmaya da devam edecektir. Bu kardeşlerimiz katillerinden daha uzun yaşayacak. Çok kısa bir süre sonra bu kardeşlerimizin kanları bu coğrafyanın başına bela olmuş, örgütün gerçek yüzünü ve gerçek kimliğini halkımıza gösterdi. Hem 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve arkadaşları ve hemen akabinde şehit Cengiz ve Fethi kardeşlerimizin pak kanları bu örgütün gerçek yüzünü halkımıza gösterdi."

Tasalı, PKK'nın taşeronu olan FETÖ'nün halkın hakikati görmesine engel olduğunu ifade ederek "15 Temmuz darbe girişiminden sonra insanlar bu feryatlarda ne kadar haklı olduğumuzu o zaman gördüler. Gönül isterdi ki insanlarımız bu kadar mağduriyet, bunca şehit ve insanlarımızı kaybetmeden önce bu zalimlerin gerçek yüzlerini görebilseydiler." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :