Piyanist Uğurlu’dan Kazakistan’da konser

Piyanist Uğurlu’dan Kazakistan’da konser

Türk piyanist Tuluyhan Uğurlu, Hoca Ahmet Yesevi için bestelediği eseri çaldı

ASTANA (AA) – Türk piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kazakistan’da verdiği konserde Hoca Ahmet Yesevi için bestelediği Yesevi Yolu eserini seslendirdi.

UNESCO tarafından 2016 yılının Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edilmesi kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından Astana'daki Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi salonunda düzenlenen konsere, Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, elçilik görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Uyanık, müzisyen Uğurlu’nun Hoca Ahmet Yesevi için yazdığı eserleri Yesevi’nin doğduğu topraklar olan Kazakistan’da ilk defa seslendirileceğini belirterek, Yesevi düşüncesinin 12. yüzyıldan bu yana yalnızca Orta Asya’nın değil Kafkasların, Anadolu’nun ve Balkanların yani Türk dünyasının manevi iklimine ışık tuttuğunu söyledi.

Uğurlu, konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde insanlıkta hoşgörünün kalmadığını ifade ederek, "Her yerde terör olayları. Konseri de terör kurbanlarına ithaf ettim. Çünkü insanlığın gidişatı korkunç ve insanlık unuttuğu değerleri tekrar Hoca Ahmet Yesevi’den hatırlayacak." dedi.

Tuluyhan Uğurlu daha sonra Hoca Ahmet Yesevi için bestelediği Yesevi Yolu eserini seslendirdi.

Konserin izleyicilerinden Saule Tastanbekova, Yesevi’nin Allah ile insanlık arasında bir köprü olduğunu ifade ederek, “Konserden büyük zevk aldım. Böyle konserlerin Kazakistan’da sık sık yapılmasını isterim. Çünkü halkımızın böyle şeylere ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Uğurlu’nun Hoca Ahmet Yesevi’nin doğduğu yer olarak bilinen Kazakistan’ın Türkistan kentinde de konser vermesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :