PISA 2018 sınavı yapıldı

PISA 2018 sınavı yapıldı

Kısa adı PISA olan ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından düzenlenen, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı, 2018 pilot uygulama sınavına Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde bilgi değerlendirmesi amacıyla 48 İlde seçilen okullardan  Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Sınavına 15 yaş grubunda 52 öğrenci katıldı. Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi’nde yapılan PISA 2018 pilot uygulama sınav programına Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına Ahmet Bektaş, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Özcan, Meram İlçe  Milli Eğitim Şube Müdürü  Bekir Kasapçopur, Okul Koordinatörü Numan Zengen ve Test uygulayıcı yardımcıları Bilal Kara, Ferhat Cansever ve Nilgün Koldemir katıldı.

Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve PISA Okul Koordinatörü Numan Zengen uygulama sınavı Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından düzenlenmekte ve üç yılda bir uygulanmaktadır. Öğrencilerin matematik, fen ve okuma becerileri alanlarındaki bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. Hedef kitlesi 15 yaş grubu öğrencilerdir. PISA, öğrencilerin öğrendiklerini kullanarak bilinmeyen hakkında tahminde bulunup bulunamadıklarını ve bilgilerini okul içerisinde ve okul dışı durumlarda uygulayıp uygulayamadıklarını da araştırmaktadır. Bireysel olarak öğrencilerin veya okulların değil, ülkelerin eğitim sistemlerinin durumunu ortaya koymaktadır. Yarışma veya sınav değil, bir durum belirleme çalışmasıdır. Her ülkeye, diğer ülkelere kıyasla ve kendi içlerinde ne durumda olduklarını ve öğrencilerini ne kadar etkili eğittiklerini gösterir. Yeni politikalar ve eğitim-öğretim programları geliştirmeleri için hükümetlere bilgi sağlar. Uluslararası düzeyde konumumuzu belirlemek amacıyla yapılan bu hazırlıkların içinde okulumuzun da yer olması  memnuniyet vericidir dedi. Uygulamaya katılan öğrencilere ve emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti.

pisa-(3).jpg