Pedallar UNESCO dünya mirası için çevrildi

Pedallar UNESCO dünya mirası için çevrildi

Amatör bisikletçilerin UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017 kapsamında Bergama'dan başlattıkları yolculuk Selçuk ilçesinde sona erdi

İZMİR (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren tarihi yerler bulunan Bergama ve Selçuk'un belediyeleri tarafından bu yıl ikincisi organize edilen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu sona erdi.

Selçuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün Bergama ilçesindeki Kızıl Avlu'dan başlayan tur, sporcuların Selçuk'a varmasıyla tamamlandı.

İstasyon Meydanı'na ulaşan yaklaşık 250 bisikletçi, 200 kilometre süren maratonu tamamlamanın sevincini yaşadı.

Buradaki törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun çok önemli sonuçlar doğurduğunu belirterek, "Böylesine önemli bir organizasyonu düşünen, fikir babalığı yapan çok kıymetli Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e teşekkür ediyorum. Kendisi bu organizasyonu büyütmek istiyor. Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş 16 noktada bu organizasyonu gerçekleştirebilmek için çalışacağız. Sayın Gönenç önümüzdeki yıl Çanakkale Truva'yı da bu işin içerisine katmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Bergama Belediye Başkanı Gönenç de organizasyonun geçen yıl Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nden başladığını hatırlatarak, iki dünya mirası arasında bisiklet turunun yapıldığı başka bir kent olmadığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :