"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri"

"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri"

Etkinlik kapsamında çekilişle belirlenen talihlilere 10 otomobil, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla düzenlenen "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" kapsamında, çekilişle belirlenen talihlilere 10 otomobil, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu verildi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Orhangazi Parkı'nda düzenlenen törende, dünyada rekabetin her geçen gün arttığını söyledi.

Gelişen teknoloji ve değişen tüketici ihtiyaçlarıyla satış ve pazarlama stratejilerinin de farklılaştığını belirten Topuk, "Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi. Ekonomide seferberlik ruhuyla başladığımız 2017 yılının sonuna geldik. Milletçe kenetlendiğimizde neleri başarabildiğimizi bir kez daha kanıtladık." diye konuştu.

Tüm engellemelere rağmen Türkiye'nin esnaf, tüccar, sanayici ve vatandaşıyla bütünleşerek, dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiğini anlatan Topuk, "Yılın 3. çeyreğinde yakaladığımız yüzde 11,1'lik büyüme performansıyla Çin ve Hindistan gibi ülkelerden neredeyse iki kat, Avrupa Birliği ülke ortalamasından 4 kat hızlı büyüdük." ifadesini kullandı.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım da Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'nin Türkiye'de emsali olmayan bir organizasyon olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında başarıyla başlayıp bitirdiğimiz, oldukça katılımlı ve ciromuzu yükselten, tarihi çarşılarımıza renk katan, destek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'nin talihlilerini belirledik. Ecdadın bize emaneti olan tarihi çarşı ve hanların korunması ve yaşatılması konusunda bugüne kadar gösterilen gayret ve ortak akıl, takdire şayandır. Milli ekonominin hakim olduğu, yerli sermayenin öne çıktığı çarşılara gösterilen bu destekten çok memnunuz."

Özyıldırım, bölgenin cazibesini artıran çalışmalardan dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş'a plaket takdim etti.

Daha sonra çekilişle belirlenen talihlilere 10 otomobil, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :