Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: (2)

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sığınmacıları ülkelerine kabul etmeye devam edeceklerini ancak sığınmacılar ülke topraklarına alınmadan önce gerekli tüm araştırmaların yapılacağını söyledi.

Hollande, Paris'teki terör saldırıları sonrasında belediye başkanlarına hitap etti. 

Hükümetin belediye polislerinin araç ve imkanlarını güçlenmesi için gerekli desteği vereceğini belirten Hollande, ülke genelinde sayıları 4 bini bulan belediye polislerinin, ulusal polise ve jandarmaya terör mücadelede daha fazla yardımcı olmasını istedi.

Paris'teki saldırılara değinen Hollande, "Bu eylem bizim savaşta olduğumuzu ortaya koyuyor" dedi.

Diğer taraftan Fransızların yaşamlarına normal şekilde devam etmeleri gerektiğini ifade eden Hollande, "Fransa olduğu gibi kalmalı" diye konuştu.

Fransa'ya gelmek isteyen sığınmacıların durumuna da değinen Hollande, sığınmacıları ülkelerine kabul etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Bütün sığınmacı taleplerini ayrıntılı bir şekilde inceleyeceklerini ifade eden Hollande, bu konuda ülke güvenliğinin kesinlikle riske atılmayacağını kaydetti.

"Sığınmacılar, ülke topraklarına alınmadan önce gerekli tüm araştırmalar yapılacak" diyen Hollande, Fransa'nın sınır güvenliğini de artıracaklarını sözlerine ekledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Paris'te bugün düzenlenen polis operasyonunda da iki terörist ölmüştü.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı