Paris ve Beyrut'taki terör saldırıları

Paris ve Beyrut'taki terör saldırıları

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Paris ve Güney Beyrut'taki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla tören düzenlendi. Beyrut...

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Paris ve Güney Beyrut'taki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla tören düzenlendi. 

Beyrut Valisi Ziyad Şebib'e, Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi M. Emmanuel Bonne ve çok sayıda yetkilinin katıldığı törende, Güvercin Kayalıkları'na Lübnan ve Fransız bayrakları yansıtıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

Bu arada, terör suçlamasıyla Fransa'da 31 yıldır tutuklu bulunan Lübnanlı aktivist George İbrahim Abdullah'ın destekçileri, Büyükelçi Bonne'yi protesto etti.

Fransa için "siyonist devlet" sloganları atan eylemcilerin, Büyükelçi Bonne'ye, Beyrut Valisi Ziyad Şebib'e ve bazı milletvekillerine plastik şişe fırlattığı gözlendi. 

Fransız Ceza Kanunu'na göre 1999'da serbest bırakılması gereken Abdullah'ın, Kasım 2014'te yapılan 9. temyiz başvurusu reddedilmişti.

Filistin'in bağımsızlığını savunan "Lübnan Devrimci Fraksiyonu" üyesi George İbrahim Abdullah, 1982'de Paris'te Amerikalı bir askeri ateşe ve İsrailli diplomatı öldürdüğü gerekçesiyle 1984'te Lyon'da tutuklanmıştı. Müebbet hapis cezasına çarptırılan Abdullah'ın, Fransız hukukuna göre 1999'da tahliye olması bekleniyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı