Pancar ödemeleri öne çekildi! Gübre ve hayvan yemi fiyatlarında indirim yarın başlıyor

Pancar ödemeleri öne çekildi! Gübre ve hayvan yemi fiyatlarında indirim yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların girdi maliyetlerini düşürmek için yarından itibaren karma hayvan yeminin yüzde 12 indirimle, CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropowerin is yüzde 30'luk indirimle satılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılıktaki maliyetleri azaltmak için atılan adımları da duyurdu.

Erdoğan şunları söyledi:

  • Bilindiği gibi tarım kredi kooperatiflerinin satış merkezlerinde çay gübrelerinin fiyatlarında yüzde 30'a varan indirimler yaptık.
  • Buna ilave olarak yarından itibaren can gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30’luk indirime gidiliyor.
  • Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetini düşürmek amacıyla karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır.
  • Pancar üreticilerimizin Mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini bir ay öne çekiyor, Cuma günü hesaplarına yatırıyoruz.
  • Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz. Bu sezonun pancar alım kesim fiyatını da hasattan önce açıklayacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.