Panama belgelerinin sızdırılması

Panama belgelerinin sızdırılması

Avusturya Raiffeisen Bankasının, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddia edildi- Devlet tarafından 19 milyon avro borcu kapatılarak kurtarılan Hypo Alpe Adria şirketinin üyesi olan Hypo Vorarlberg Bankasının ise

VİYANA (AA) - Panama belgelerinde, Avusturya Raiffeisen Bankasının, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddia edildi.

Avusturya medyasında çıkan haberlere göre, Panama belgelerinde Avusturya'nın Raiffeisen ve Hypo Vorarlberg bankaları da yer alıyor. Söz konusu bankalar, zengin kişilerin paralarını yabancı hesaplarda göstererek vergi kaçakçılığına yardımcı olmakla suçlanıyor.

Devlet televizyonu ORF, Raiffeisen Bankasının Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu ve inceleme altında olduğunu bildirdi.

Devlet tarafından 19 milyon avro borcu kapatılarak kurtarılan Hypo Alpe Adria şirketinin bir üyesi olan Hypo Vorarlberg Bankasının ise 20 offshore şirketle bağlantısı olduğu iddia edildi.

Her iki banka, offshore banka hesaplarında para tutmanın yasa dışı olmadığını ve bütün düzenlemelere uygun hareket ettiklerini açıkladı.

-"İç yüzü titizlikle aydınlatılmalı"-

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, yaptığı yazılı açıklamada, Panama belgelerinin, para ve sermayenin nasıl saklandığını gösterdiğini belirterek, "Bunun iç yüzü titizlikle aydınlatılmalı." ifadelerini kullandı.

Vergi kaçırma ve kara para aklamanın önüne geçmek için yasal düzenlemeler yapacaklarını belirten Faymann, "Bu, uluslararası bir sorun olduğundan Avrupai cevapları hızlandırmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kara para aklamada işbirliği yapmayan üçüncü ülkelere karşı daha sert eylemlerde bulanacaklarını ifade eden Faymann, vergi kaçakçılığını kapatmaya ve gizlemeye çalışan firma ve şirketlere karşı yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler