Pakistan'da 25 Taliban militanı öldürüldü

Pakistan'da 25 Taliban militanı öldürüldü

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da Taliban örgütüne karşı devam eden operasyonda 25 militanın daha öldürüldüğü bildirildi.Askeri kaynaklardan alınan bilgilere...

 Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da Taliban örgütüne karşı devam eden operasyonda 25 militanın daha öldürüldüğü bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Kuzey Veziristan'ın Dattahel bölgesinde militanların bulunduğu dört noktayı bombaladı. Bombardımanlarda en az 25 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, 8 Haziran'da Taliban militanlarının Karaçi Uluslararası Havaalanı'na düzenlediği, 29 kişinin ölümüne neden olan baskının ardından 15 Haziran'da Kuzey Veziristan'da ''Zarb-e Azb'' operasyonunu başlatmıştı.

Operasyonda şimdiye kadar bin 350'den fazla militanın öldürüldüğü, bombalı saldırılar ve silahlı çatışmalarda 100'e yakın askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Savunma Bakanı Khawaja Asif yaptığı açıklamada, Taliban'ın komuta merkezi ve iletişim sisteminin yok edildiğini, operasyonun bölge militanlardan tamamen temizlenene kadar devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı