Pakistan'da 1 Mayıs kutlamaları

Pakistan'da 1 Mayıs kutlamaları

Pakistan'ın büyük şehirlerinde kutlamalar yapıldı - Ülkede yaşanan terör saldırıları ve çatışmalarda sakatlanan şoförler, işçi bayramında özel araçlarıyla kortej yaptı - Pakistan Başbakanı Abbasi:- "Hükümetimiz, işçiler ve ailelerinin iş ve yaşam standar

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın eyalet merkezlerinde düzenlenen etkinliklerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Ülkenin Karaçi, Lahor ve Ravalpindi gibi büyük şehirlerinde yapılan etkinliklerde, işçilerin sosyal haklarıyla ilgili talepler dile getirildi.

Sendikaların organize ettiği toplantılarda özellikle bazı işçilerin hala asgari ücretin altında çalıştırılması protesto edildi.

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, yayımladığı açıklamada, "Şunun farkındayız ki ancak sağlıklı, mutlu, iyi eğitimli ve hak ettiği ücreti alan kişiler Pakistan'ın ekonomik potansiyelini ortaya çıkarabilirler. Hükümetimiz, işçiler ve ailelerinin iş ve yaşam standartlarını yükseltmek için tüm yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ülkenin başkenti İslamabad'da düzenlenen kutlamalarda, engellilere özel hazırlanmış araçların katıldığı kortej dikkati çekti. Pakistan'da savaş ya da terör olayları nedeniyle engelli konumuna gelmiş şoförler, kendilerine göre ayarlanmış araçlarıyla şehir turu attıktan sonra Pakistan Anıtı'nın bulunduğu tepeye çıktı.

Korteji organize eden Özel Kişilere Özel Araçlar Servisi Derneği Başkanı Dr. Mesut İkbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği yapmaktaki amaçlarının işçilere destek ve engellilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek olduğunu kaydetti.

İkbal, etkinlikle engellilere ücretsiz tekerlekli sandalye, araç modifiyesi ve psikolojik destek imkanı sunduklarını duyurmayı da hedeflediklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :