Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi milletvekilleri TBMM'de

Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi milletvekilleri TBMM'de

Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt, Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi üyelerinden oluşan heyeti kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından desteklerini sunmak için Meclis'e gelen Senatör Mushahid Hussain Sayed başkanlığındaki Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Beyazıt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, FETÖ'nün darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün liderliği, milletin, demokrasiye ve hukuka bağlılığı sonucunda defedildiğini söyledi.

Beyazıt, "Türk milletinin o akşam büyük mücadelesi, tankların önüne kendini siper etmesi, uçaklardan atılan bombalara karşı hiç korkmadan, yılmadan karşı durması büyük bir cesaret örneğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Ben uçağa biniyorum. İstanbul'a geleceğim, sizler meydanlara ve havaalanlarına çıkın bu iş ölümüne kadar devam edecek.' demesi zaten bu işin kırılma ve belirleyici noktasıydı. Türkiye’de muhalefet partileriyle, basınıyla hep birlikte o gece bu lanetli girişime karşı 'dur' denildi." diye konuştu.

Pakistan Senato Savunma Komitesi Başkanı Senatör Mushahid Hussain Sayed ise kabulden dolayı teşekkürlerini iletti. Sayed, Meclis'in Türkiye'nin seçilmiş sesi olarak hareket ettiğini ve FETÖ'nün yapmış olduğu saldırılara karşı büyük bir kararlılıkla karşı koyduğunu vurguladı.

Pakistan'dan çok kapsamlı ve farklı partilerin temsilcilerinin de içinde olduğu bir heyetle Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Sayed, "Türkiye'nin demokrasi sesini veren Türkiye Büyük Millet Meclisinin parlamenterlerini ve aynı zamanda İslam dünyasının büyük lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bu konudaki desteklerimizi vermek üzere buradayız. FETÖ tarafından kurulan bu kumpas karşısında demokrasinin gücüyle, Müslüman ülkelerin gücüyle onlara karşı ayakta durmak üzere hep beraber buradayız. Türkiye şu anda bulunduğu coğrafi konum itibariyle büyük bir gücün ve istikrarın korunduğu bir konum arz ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından Pakistan heyeti, "41 ulemanın Türkiye'ye desteğinin yazılı olduğu beratı" Komisyon Başkanı Beyazıt'a verdi.

Heyet daha sonra darbe girişiminde Meclis'in bombalanan yerlerini gezerek, karanfil bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler