Pakistan-Hindistan ilişkileri

Pakistan-Hindistan ilişkileri

Pakistan Başbakanı Dış İlişkiler Danışmanı Aziz:

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Hindistan'ın Çin-Pakistan ekonomik koridoruna karşı çıkmaması gerektiğini söyledi.

İslamabad'da düzenlenen bir seminerin kapanışında konuşan Aziz, "Bölgede bazı ülkelerin Çin-Pakistan ekonomik koridorunun önemini azaltma çabasında olması esef verici. Hindistan'a, Çin-Pakistan ekonomik koridoruna karşı olmamasını, Pakistan'a düşman unsurların desteğine kazanabilmek  için çabalar sarf etmemesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hindistan'ın Pakistan'ın bütün diyalog tekliflerini reddettiğini öne süren Aziz, bunun Hindistan'ın bölgede barış ve ahenk için azimli olmadığını gösterdiğini savundu.

Dış İlişkiler Danışmanı Aziz, Pakistan'ın Hindistan ile ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğini fakat Hindistan tarafından da benzer arzuların gelmesini dilediklerini belirtti.

Pakistan ve Çin arasındaki işbirliğin ekonomik kalkınmayı amaçladığını kaydeden Aziz, "Bu hiçbir ülkeye karşı değil, Pakistan küresel ve Asya'daki bölgesel oyuncular ile kalıcı ve karşılıklı ilişkiler kurmayı istiyor. Pakistan perspektifi açısından Çin, ABD ve Rusya bölgede yeni oluşan ekonomik ve güven düzenin önemli sütunlarıdır" dedi.

Güney, Orta ve Batı Asya'nın eşiğinde yer alan Pakistan'ın Asya'da huzur ve istikrardan en çok fayda görecek ülkelerden olduğunu vurgulayan Aziz, Çin-Pakistan ekonomik koridorunun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin temelini oluşturduğunu dile getirdi. Danışman Aziz, "Gawadar Limanı, Çin-Pakistan ekonomik koridorunun bel kemiği. Nitekim ASEAN ile Orta ve Batı Asya pazarları böylece bağlanabilir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı