Pakistan heyetinden ATO'ya ziyaret

Pakistan heyetinden ATO'ya ziyaret

ATO Başkanı Baran:- "Pakistan’la ticari ilişkilerimizin de mükemmel seviyeye ulaşmasını istiyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Pakistan’la siyasi ve askeri ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu, ticari ilişkilerin de bu seviyeye ulaşmasını istediklerini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre Baran, Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Havaca Süheyl Mansur ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişimine dikkati çeken Baran, savunma ve havacılık sektörünün 2006 yılında 1,8 milyar dolar olan cirosunun, 2013 yılının sonunda 5 milyar doları aştığını anımsattı. Baran, Savunma Sanayi İmalatçıları Derneği üyesi 123 firmanın 67’sinin, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan 9 savunma sanayi firmasının 6’sının da Ankara’da bulunduğunu belirtti.

Türkiye ile Pakistan’ın dost ve kardeş ülke olduğunu vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Pakistan, bizim Kurtuluş Savaşımız sırasında maddi yardım göndererek garp cephemizi ayağa kaldırmıştı. Bizim için maddi desteğiniz kadar manevi desteğiniz de önemliydi. Şu anda ülkelerimiz arasında siyasi ve askeri ilişkilerimiz mükemmel seviyede. Biz Pakistan’la ticari ilişkilerimizin de mükemmel seviyeye ulaşmasını istiyoruz. Pakistan’ın savunma sanayisindeki başarılarını takdirle izliyoruz. Dünyanın en büyük ordularından birine sahip olan ülkeniz, yerli sanayiye dayalı önemli üretimler gerçekleştiriyor. Savunma sanayi, ülkelerimiz arasında iş birliğine açık bir alan. Ankara Ticaret Odası olarak başta savunma sanayi olmak üzere her alanda iş birliğimizin geliştirilmesi için elimizden gelen her ne varsa yapmaya hazırız. Bu bizim, her şeyden önce bağımsızlık mücadelesi için birbirine destek veren dedelerimize karşı vefa borcumuzdur."

Mansur da iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :