Özkafa, Genel Başkanlığa yeşil ışık yaktı

Özkafa, Genel Başkanlığa yeşil ışık yaktı

Saadet Partisi’nin önemli isimlerinden ve önceki dönemlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan Mustafa Özkafa, “İstişareler sonucu genel başkanlığa aday gösterilirsem partimi en güzel şekilde temsil etmeye ve davamızı sürdürmeye hazırım”

4 Mayıs Pazar günü kongreye gitme kararı alan Saadet Partisi'nde genel başkan Prof.Dr. Mustafa Kamalak'ın karşısına farklı adayların çıkacağı konuşuluyor. SP GİK Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Mustafa Özakafa ile Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan’ın da aday olabilecekleri iddialar arasında. Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Haziran 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimlerine güçlü hazırlanmak isteyen Saadet Partisi'nde Mustafa Kamalak’ın yeniden aday olup olmayacağı ise henüz netleşmedi.

‘TEVECCÜH GÖRÜRSEK, ADAY OLURUZ’

Seçim sürecinin ardından gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, 4 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Saadet Partisi 5. Olağan Kongresinde Genel Başkanlık için açık kapı bıraktı. Parti içi istişareler sonucunda oklar Özkafa’yı gösterirse, buna hayır demeyeceğini ifade etti. Saadet Partisi’nin köklü bir parti olduğunu ve bazı kararların istişareler sonucu alındığını da ekleyen Özkafa, “Bizim partimiz gelenekleri olan bir partidir. Genel Başkanlık konusunda istişareler edilir, bizi teveccüh gösterirlerse, davamız ve milli mücadelemiz için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

‘TECRÜBELİ BİR İSME İHTİYAÇ VAR’

“Fatih Erbakan isminin partinin başına geçebileceği konuşuluyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Genel Başkan’ın tam donanımlı, siyasi tecrübesi olan bir isim olması gerekir. Fatih Erbakan’ın yaşı ve tecrübesi gereği olumsuz olacağını düşünüyorum. İstişareler devam ediyor. Partimiz için en hayırlısını dileriz” diye konuştu.

‘YEREL SEÇİM, GENEL SEÇİME DÖNDÜ’

Geçtiğimiz ay yapılan yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Özkafa, “Partimiz Konya’da yüz bin üzerinde oy aldı. Bizim bütçemiz yoktu. İktidar yaptığı reklâmlarla kendini anlattı. Başbakan’ın konuşmaları canlı yayınla saatlerce TV kanallarında yayınlandı. Yerel seçim sürecini genel seçime çevirdiler.  Biz daha yüksek oy bekliyorduk, beklediğimiz netice gerçekleşmedi. İstanbul’da parti oylarımızın düşmesi de, parti tabanımızın oyunu AK Parti’den yana kullandığı içindir. Konya’da da böyle bir netice görüldü. Bundan sonraki süreç Konyamıza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu. Özkafa halen GİK Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı olarak Saadet Partisi’nde görev yapıyor.

Sami Gediz-Memleket