Özhaseki’den yeni parti yorumu Akıbetinin hüsran olacağını düşünüyorum

Özhaseki’den yeni parti yorumu Akıbetinin hüsran olacağını düşünüyorum

AK Partili Mehmet Özhaseki, " Ufak tefek zaafları görerek yeni parti kurma teşebbüsünde olanları anlamıyorum. Yeni bir parti kurulsa da akıbetinin millet eliyle hüsran olacağını düşünüyorum" dedi.

Tv1 televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin kuruluşunda emeği olduğunu, fikren ve zikren sürecin içerisinde yer aldığını hatırlatarak, belediye başkanlarının parti kurucusu olamaması sebebiyle kurucular kurulu üyeleri arasında yer alamadığını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin geçmişe bakıldığında bütün hükümetlerden daha başarılı olduğunu söyleyen Özhaseki, " AK Parti iktidarı döneminde vesayet rejimi son buldu, inançlar üzerindeki baskı ortadan kalktı. Bu vesayet rejimini önceki siyasiler bilmiyorlar mıydı? Tabii ki biliyorlardı ama güçleri yetmiyordu. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir zat çıktı ve vesayet rejimini toprağa gömdü. İnançlar üzerinde baskı vardı. O dönemde Sayın Özal olsun, Sayın Erbakan olsun bu eziyetleri ortadan kaldırmak için uğraştılar, güçleri yetmedi. Bu baskıyı milletin değerlerinin üzerinden kaldıran Recep Tayyip Erdoğan oldu"  dedi.

DOĞRU ADAM, DOĞRU SÖZLERİ MUHATABIYLA PAYLAŞANDIR

Özhaseki, ” Ufak tefek zaafları görerek yeni parti kurma teşebbüsünde olanları anlamıyorum. Ali Babacan istifa etmiş, parti kurucuları arasından ayrılmış. Basına yansıdığı kadar takip ediyoruz ve yorumlara bakıldığı zaman da yeni parti işaretleri de görünüyor gibi. Ahmet Davutoğlu için de basında benzer şeyler söyleniyor. Ben AK Parti'nin mihrabının yerinde olduğuna, mihenginin yerinde olduğuna, dosdoğru hareket ettiğine, önümüzdeki günlerde daha kuşatıcı, daha reformcu bir kimlikle önüne bakacağına ve büyük işler yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Mesele parti kurmak değil, doğru olduğunu düşündüğümüz eksik bir şey varsa bunu Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yönetimiyle paylaşmaktır. Bugünlerde doğru adam, doğru sözleri muhatabıyla paylaşandır."

'TEŞKİLATIMIZ ERDOĞAN'A GÖNÜLDEN BAĞLIDIR'

Özhaseki, Ali Babacan'ın parti kurması halinde AK Parti'den kopma olacağı yönündeki iddiaları ise "Kurulan tüm yeni partiler illa ki şehirlerden birkaç kişiden karşılık bulurlar. Kırıldığını ifade edenler, muhalif olanlar bu partilere gidebilirler. Yeni bir parti kurulsa da akıbetinin millet eliyle hüsran olacağını düşünüyorum, yakın tarihimizde gördüğümüz pek çok tabela partisi örneği gibi" açıklamasını yaptı.

GÜL’ÜN FONKSİYONUNU BİLMİYORUZ

Özhaseki, Kayseri'de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül faktöründen dolayı milletvekilleri ve belediye başkanlarından bir kopuşun olup olmayacağına ilişkin soruya, "Abdullah Gül şu an için herhangi bir açıklamada bulunmadı. O oluşum içerisinde Abdullah Gül'ün fonksiyonu nedir bilmiyoruz. Farazi şeyler üzerinden benim senaryo yazmam, konuşmam doğru olmaz. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Kayseri'de AK Parti'den herhangi bir kopuş olmayacaktır. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızın hepsi AK Parti ilkelerini benimsemiş ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden bağlıdır" karşılığını verdi.