Özel güvenlik görevlileri, Destici'yi ziyaret etti

Özel güvenlik görevlileri, Destici'yi ziyaret etti

BBP Genel Başkanı Destici:- "Özel güvenlik görevlilerin aldıkları ücrete de baktığımız zaman hak ettiklerinin belki yarısını dahi alamıyorlar. Taşeron işçi olarak çalışmak zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla bu problemlerini çözülmesini arzu ediyoruz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özel güvenlik görevlilerinin problemlerinin çözülmesi için Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'da değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ile beraberindeki heyet, Destici'yi parti genel merkezindeki makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin önerilerini aktaran Destici, özel güvenlik görevlilerinin zor şartlar altında çalıştığını vurguladı.

Destici, "Özel güvenlik görevlilerinin aldıkları ücrete de baktığımız zaman hak ettiklerinin belki yarısını dahi alamıyorlar. Pek çoğu, belki tamamına yakını asgari ücret ile çalışmak zorunda kalıyor, taşeron işçi olarak çalışmak zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla bu problemlerin çözülmesini arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Özel güvenlik görevlerimizin iş sözleşmesini sadece belirli süreli olarak yapabilmesi yönünde çalışma koşulları ve ücretlerine ilişkin hususlarının düzenlenmesi gerekiyor. Özel güvenlik görevlilerine silah tazminatı düzenlemesi, meslek hastalığı kapsamında kanuni haklardan yararlanabilmeleri sağlanmalı. Görevi başında yaralanan veya vefat eden özel güvenlik görevlilerine 2330 Sayılı Kanun kapsamında şehitlik, gazilik hakkının verilmesi, kamuda çalışan özel güvenlik görevlilerinin 5510 Sayılı Kanun kapsamına alınarak fiili hizmet süresi zammı hakkından yararlandırılması lazım."

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ise güvenlik görevlileri ile ilgili şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat etmeden önce Meclise teklif verdiğini hatırlattı

Türkiye'de 283 bin özel güvenlik görevlisinin bulunduğuna işaret eden Çağırıcı, "Bizler devletimizin, milletimizin emrinde her zaman görev yapmaktan onur, gurur ve şeref duyuyoruz. Biz de toplumun her alanında görev yaparken bizleri lütfen görmezden gelmeyin diyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler