Özel Enderun Liselerinde Veli Toplantısı

Özel Enderun Liselerinde Veli Toplantısı

Konya’nın köklü okullarından Özel Enderun Liseleri eğitim ve öğretim planlamasını öğrenci velileriyle paylaştı

Özel Enderun Liseleri; öğrenci velilerini bilgilendirmek, eğitim yöntem ve tekniklerini velilere aktarmak, öğrencileri ulaştırmak istedikleri hedefleri anlatmak maksadıyla 9. ve 10. sınıf öğrenci velileriyle bir araya geldi. Öğrenci velilerinin katılımının yoğun olduğu programda Gençlik Eğitim Kurumları Başkan Yrd. Muharrem TURŞUCU konuşma yaptı. Osmanlı Devletinin yücelttiği İslam Medeniyetinin Dünya tarihine etkisinden söz eden Muharrem TURŞUCU,ilmin önceden bu topraklar üzerinde canlanıp filizlendiğini sonra etrafına yayıldığını ancak 1914’ten günümüze kadarki olan süreçte, Batılıların İslam kimliğini soluklaştırma ve ilmi bu topraklardan alma çabası içinde olduğunu bunu yapmak için özel okullar kurup öğrenciler yetiştirdiğini bu öğrencilerin ise bu topraklar üzerinde faaliyet gösterdiğini buna mukabil bizlerinde böyle bir çalışma içine girip gençliği kurtararak İslam Medeniyetini tekrar canlandırmamız gerektiğini belirtti.  Özel Enderun Liselerinin bu amaçla kurulduğunu ve en iyi şekilde hem Konya’ya hem Türkiye’ye gerekli hizmetleri yerine getirdiğini bunun mutluluğunu ve vicdanen rahatlığını yaşadıklarını ancak başarı konusunda daha ileriye daha öteye gitmeyi amaçlarının olduğunu söyledi.

Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan YILMAZ okulun eğitim anlayışıyla ilgili bilgiler verdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının eğitim planını öğrenci velilerine anlatan Enderun Liseleri Müdürü İlhan YILMAZ, değerler eğitimi üzerine kurulan bir eğitim sistemlerinin olduğunu öğrencileri de temelinde sevgi olan bir rol model anlayışıyla yetiştirdiklerini bilim ve teknoloji çalışmalarına ağırlık vererek okulun başarılarını daha üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Öğrenci velilerinin sınıf rehber öğretmenlerinden öğrenciler hakkında bilgi almasının ardından ikramlarla toplantı sona erdi