OYAK Yatırım Menkul Değerler 2023'te Güçlü Performansını Sürdürdü

OYAK Yatırım Menkul Değerler 2023'te Güçlü Performansını Sürdürdü

OYAK Yatırım Menkul Değerler, 2023'te Özkaynaklarını ve Karını Önemli Oranda Artırdı

OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılında güçlü bir performans sergilediğini duyurdu. Şirket, özkaynaklarının 5 milyar TL'yi aşarak 2023'te ulaştığını bildirirken, bir önceki yıla göre net karını yüzde 91 artırarak 2 milyar TL'ye çıkardığını açıkladı.

Özellikle, enflasyon etkisi sonrasında hesaplanan konsolide net gelirlerdeki artış oranının yüzde 75'e ulaşarak 5,8 milyar TL'ye yükseldiği belirtildi. Enflasyon etkisinden arındırılmış konsolide net gelirlerdeki artış oranı ise yüzde 180'e çıkarak dikkat çekti.

OYAK Yatırım'ın iştiraklerinden OYAK Grup Sigorta'nın 2023 yılındaki kârlılığının 2,6 kat arttığı, aynı dönemde OYAK Portföy'ün kârlılığının ise 5,1 kat arttığı açıklandı. Özellikle, OYAK Portföy'ün yönettiği portföy büyüklüğünün 27 milyar TL'yi aşması sektördeki güçlü konumunu vurguladı.

Türkiye'nin 11 ilinde 13 şube ile faaliyetlerini sürdüren OYAK Yatırım, bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararası müşterilerine sermaye piyasası araçlarında aracılık, kurumsal finansman, finansal danışmanlık, yatırım danışmanlığı ve portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.