Otonomi açılış töreni

Otonomi açılış töreni

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç: - "Otonomi'yi 500 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirdik. Projenin ikinci etabı için bir bu kadar daha yatırım yapacağız"

ANKARA (AA) - Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, "Otonomi'yi 500 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirdik. Projenin ikinci etabı için bir bu kadar daha yatırım yapacağız." dedi.

Erkoç, Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi Otonomi'nin açılışında yaptığı konuşmada, merkezin, 5 yıllık bir çalışmanın sonunda faaliyete geçtiğini anlattı.

Otonomi’yi öz kaynaklarıyla ve 500 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirdiklerini dile getiren Erkoç, projenin ikinci etabı için bir bu kadar daha yatırım yapacaklarını ifade etti.

Karamsarlığa kapılmadan daha çok çalışmaya, yatırım yapmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Erkoç, projenin geçmişi ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Otonomi'nin 375 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu, 551 showrooma evsahipliği yaptığını anlatan Erkoç, tesisin yüzde 70 doluluk oranına ulaştığına işaret etti. Erkoç, tesisin, satıcı ve alıcıların ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetlerin sağlandığı bir "yaşam merkezi" niteliğinde olduğunu kaydetti.

Günde 9 bi̇n aracın gi̇ri̇ş-çıkış yapabi̇leceği̇ Otonomi'nin, 11 bi̇n zi̇yaretçi̇ ağırlayabi̇leceğini ifade eden Erkoç, burada aynı anda 12 bi̇n aracın sergilenebileceğini söyledi.

Aydın Erkoç, Otonomi'ni̇n faali̇yete geçmesi̇yle Ankara’nın trafi̇k, çevre gi̇bi̇ şehi̇rci̇li̇k sorunlarının çözüme kavuşacağını, binlerce aracın trafikten çekilmesiyle şehrin nefes alacağını belirtti.

Erkoç, ayrıca halen şehi̇r i̇çi̇nde apartman altı galeri̇lerde, i̇nternet si̇teleri̇nde ya da kayıt dışı ayaküstü satış yapan ki̇şi̇lerce yürütülen, çeşi̇tli̇ sui̇sti̇maller ve güven problemi̇ni̇n yaşandığı ikinci el araç ti̇careti̇ne Otonomi i̇le bi̇r standart geleceğini vurguladı.

Tesisin, Ankara ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına değinen Erkoç, Otonomi'nin doğrudan ve dolay 5 bin kişiye iş imkanı sunacağına dikkati çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :