Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği

Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği

ANKARA (AA) - Otomatik olmayan tartı aletleri için uyulması gereken temel unsurlar ve bu aletlerin piyasaya arzı için gereken uygunluk değerlendirme prosedürleri...

ANKARA (AA) - Otomatik olmayan tartı aletleri için uyulması gereken temel unsurlar ve bu aletlerin piyasaya arzı için gereken uygunluk değerlendirme prosedürleri ile ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yönetmelikte, imalatçıların, ithalatçıların ve dağıtıcıların yükümlülükleri düzenlendi.

Buna göre, tartı aletlerinin yönetmeliğe uygunluğu, piyasaya arz edilmeden önce konulan "CE" işareti ile ek metroloji işaretinin üzerinde bulunmasıyla gösterilecek.

Tartı aletinin Yönetmeliğe uygun olmasına rağmen kamu yararını koruma açısından risk teşkil etmesi halinde Bakanlık, ürün piyasaya arz edilmiş ise riskin türüne göre, ürünün piyasadan çekilmesi veya ürünün makul bir süre içerisinde geri çağrılması şeklinde olmak üzere, ürünün artık risk taşımaması için uygun olan tüm tedbirlerin ilgili iktisadi işletme tarafından alınmasını sağlayacak.

Bakanlık, "CE" işaretinin veya ek metroloji işaretinin yönetmeliğe aykırı şekilde iliştirilmiş olması veya iliştirilmemiş olması, AB uygunluk beyanının hazırlanmamış olması, teknik dosyaların bulunmaması veya eksik olması gibi durumlarda belirtilen uygunsuzluğun devam etmesi halinde, söz konusu tartı aletinin piyasada bulundurulmasını kısıtlamak, engellemek, piyasadan çekilmesi veya geri çağrılmasını sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacak.

Bu yönetmelik ile birlikte, konuya ilişkin 9 Mart 2007'de yayımlanan yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler