OSTİM OSB'den yerli asansör atağı

OSTİM OSB'den yerli asansör atağı

OSTİM OSB Başkanı Aydın: - "2018 yılında asansör kümelenmesi kurulacak. Sektördeki firmalar bir araya gelecek ve Ankara'dan dünya çapında bir asansör markası çıkarılacak"- "Bu kadar adamız. Türkiye'nin asansörünü yabancılar mı yapar"

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Başkanı Orhan Aydın, gelecek yıl asansör sektörüne ilişkin kümelenme oluşturulacağını belirterek, "Sektördeki firmalar bir araya gelecek ve Ankara'dan dünya çapında bir asansör markası çıkarılacak." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSTİM OSB'nin 2018 projeleri hakkında bilgi verdi.

Yerli asansör üretimi konusunda çalışma yapacaklarına işaret eden Aydın, "Bu kadar adamız. Türkiye'nin asansörünü yabancılar mı yapar? Yazıklar olsun bize." diye konuştu.

Asansör konusunda yerli ve milli dünya çapında en az iki firma çıkartmaları gerektiğini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"Ankara'da bu potansiyel var. Bu işi bazı yerlere havale etmiştik, onlar da yapamadılar. Bu yüzden 2018 yılında asansör kümelenmesi kurulacak. Asansör firmaları bir araya gelecek ve Ankara'dan dünya çapında bir asansör markası çıkarılacak."

Asansör konusunda çalışan yerli firmalar olmasına karşın bunların birbirlerini desteklemek yerine aşağı çektiklerine dikkati çeken Aydın, projenin 2018 yılı sonuna kadar yetişmesini öngördüklerini bildirdi.

- 830 firmanın ürünleri internetten satılıyor

Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ve yerli firmaların internet üzerinden ürünlerini tanıtmalarına imkan tanıyan proje hakkında da konuşan Aydın, OSTİM OSB'deki 830 firmanın "www.globalpiyasa.com" sitesinden ürünlerini sergileyebildiklerini ifade etti.

Aydın, söz konusu sitenin Bakanlığın akredite ettiği 9'u yerli 15 portaldan biri olduğunun altını çizerek, "Portalda ürünleri yer alan firma sayımızı bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız da Ekonomi Bakanımız da bunun üzerinde duruyor. Firmalar bireysel olarak portala girerlerse maliyetler çok yükseliyor. Bu anlamda ürünlerini sergilemek isteyen firmaların OSB bünyesinde faaliyet göstermeleri kendileri açısından bir avantaj." diye konuştu.

İnternet portalının yerli olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Aydın, projenin yaygınlaşmasının Türkiye'nin yararına olduğunu söyledi.

Aydın, internetten satışta ilk verilerin oldukça olumlu olduğuna işaret ederek, portal üzerinden firma yetkililerine doğrudan mesaj gönderilebildiğini ve alışveriş yapılabildiğini kaydetti.
























AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :