Osmanlı geleneği Ilgın’da yaşatılıyor

Osmanlı geleneği Ilgın’da yaşatılıyor

Ramazan şerbeti Ilgın Belediyesi tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Osmanlıya ait bir gelenek olan Ramazan şerbeti, teravih namazının ardından Ilgın Belediyesi tarafından vatandaşlara ikram ediliyor

Ramazan ayının unutulmaya yüz tutmuş geleneklerinden biri olan Ramazan şerbeti Ilgın Belediyesi tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Osmanlıya ait bir gelenek olan Ramazan şerbeti, teravih namazının ardından Ilgın Belediyesi tarafından vatandaşlara ikram ediliyor.

Şerbet dağıtan kişinin giyimiyle ve tarzıyla da vatandaşlardan büyük beğeni topluyor. Ramazan ayı boyunca şerbetçiler her gün farklı bir camiye giderek vatandaşlara şerbet ikramında bulunacak. Ramazan ayının önemine vurgu yapan Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, “Belediyemizin her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti dağıtımı vatandaşlarımız tarafından bu yıl da büyük ilgi görüyor. Personelimiz tarafından geleneksel kıyafetleri ile her gün farklı Camilerde olmak üzere 30 gün boyunca Ramazan şerbeti dağıtılacaktır” dedi.

resim66.jpeg