Osmanlı Buğday Pazarı ve Otoparkı, Bitiyor

Osmanlı Buğday Pazarı ve Otoparkı, Bitiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tarihi Buğday Pazarı ve Otoparkı’nda inşaatının yüzde 70’lik oranın bitmesiyle sona yaklaşıldığının müjdesi verildi

Konya’nın büyük projeleri arasında olan ve uzun süredir projesi devam ettikten sonra inşaatına başlanan Osmanlı Buğday Pazarı ve otoparkı bitişe yaklaştı. Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapımı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı, aynı zamanda  Konya’ya değer katan eserler arasında yer alacak. Osmanlı Buğday Pazarı Projesi Bedesten Çarşısı’nın bir bölgesi olarak planlandı. Projede yer alan planda ise Selçuklu mimarisinde 136 dükkan, Tarım Müzesi, kafeterya ve sosyal mekanlar yer alıyor.  Bedesten Çarşısı’na yeni bir yükseliş kazandıracak olan projenin alt tarafı ise bin araçlık otoparktan oluşuyor.

img_1207.jpg

OTOPARK MAYIS’TA AÇILACAK

Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı projesi kapsamındaki iki katlı yaklaşık bin araçlık otoparkının yapımı tamamlandı. Eylül 2017’de incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, o günlerde otoparkın yakında biteceği müjdesini vermişti. İnşaat yetkililerinden ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre proje kapsamındaki otoparkın tamamen bittiği söylendi.  Yetkililer tarafından otoparkın gelecek mayıs ayı başında açılacağı bilgisi verildi.

img_1222-001.jpg

BUĞDAY PAZARI BEREKET GETİRECEK 

Konya’ya yapılan dev eserler arasında olan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı projesi aynı zamanda bölgeye canlılık getireceği bekleniyor. Uzun süre proje aşamasında olan Osmanlı Buğday Pazarı, Anıtlar Kurulu  tarafından yapılan inceleme ve tespitlerle onay verildi. İlgili makamlardan izinlerin çıkmasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık iki yıl önce inşaat çalışmasını başlatmıştı. Otoparkın bitmesinin ardından projenin üst kısmı olan iş yerlerinin yapımına başlandı. Otoparkın açılmasının ardından Osmanlı Buğday Pazarı’nın ise Eylül ayı içinde hizmete gireceği söylendi.

img_1229.jpg

ESNAFLAR BİR AN ÖNCE AÇILMASINI İSTİYOR

Projenin uzun sürmesi ve inşaat çalışmalarının devam etmesi ise bölge esnafını birçok noktada zor durumda bıraktı. Projenin güzel olduğunu fakat gelinen süreçte zaman zaman sekteye uğradığını söyleyen bölge esnafı, açılışı büyük bir umutla beklediklerini ifade ettiler.  İnşaatın başlamasıyla birlikte inşaatın bitmesini büyük bir umutla bekleyen çevre esnafı, belediyelerden bazı konularda yardım istediler. Koruma bariyerlerinin geriye çekilmesiyle toprağın çıktığını belirten esnaflar, buranın kış aylarında çamur, yaz aylarında ise toza sebep olduğundan yakındılar. Koruma bariyerlerinden arta kalan yerlerin Meram Belediyesi tarafından asfaltlanmasını isteyen esnaflar inşaatın bitişine kadar toprak bölgelerin asfalt yapılmasını dile getirdiler. Otopark ve Buğday Pazarı’nın açılmasıyla bölgenin bereketleneceğini de belirten esnaflar büyük bir umutla Osmanlı Buğday Pazarı’nın açılmasını bekliyorlar. Servet R. Çolak-Memleket

 

img_1225.jpg

img_1216.jpg