Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri'nden Başkan Acehan'a ziyaret

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri'nden Başkan Acehan'a ziyaret

ANKARA (AA) - Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı...

ANKARA (AA) - Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Dernek Akyel, ziyarette yaptığı konuşmada, Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde yer almak istediklerini söyledi.

Gelenek ve görenekleri yaşatarak genç nesillere aktarma amacında olduklarını belirten Akyel, "Dernek olarak örf, adet ve kültürümüz ile ilgili yaptığımız çalışmaların örneklerini Çubuklular nezdinde Ankara'da sergilemek istiyoruz. Bunun için en güzel zamanın festival tarihi olduğunu biliyoruz. Binlerce başkentlinin ziyaret ettiği festivalde bizlere de yer verilirse ve birlikte hareket edersek çok daha faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Akyel, festivalde geleneklerini sergileyebilmek için Yörük çadırı kurmak istediklerini kaydetti.

Acehan ise Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri'ni festivalde görmekten mutluluk duyacaklarını belirterek ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Akyel, Acehan'a tablo ve Türkmen fuları hediye etti.


Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri'nden Başkan Acehan'a ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler