ORSİAD yönetiminden OSTİM OSB'ye ziyaret

ORSİAD yönetiminden OSTİM OSB'ye ziyaret

ANKARA (AA) - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Yener, darbe girişiminin...

ANKARA (AA) - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Yener, darbe girişiminin herkesi derinden etkilediğini belirterek, "Bu üzücü günde en büyük tesellimiz, birliğimizin ve beraberliğimizin hiç olmadığı kadar güçlü bir biçimde ortaya çıkması olmuştur." ifadesini kullandı.

ORSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Yener ve Yönetim Kurulu üyeleri, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'ı ziyaret etti.

Yener, ziyarette, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin herkesi derinden etkilediğini belirterek, "Bu üzücü günde en büyük tesellimiz birliğimizin ve beraberliğimizin hiç olmadığı kadar güçlü bir biçimde ortaya çıkması olmuştur. Milletimiz bu süreçte birlik ve beraberlik duygusu ile hareket ederek laik, demokratik cumhuriyetimizin darbe almasına engel olmuşlardır. Bizler bundan sonra senlik benlik davasından uzak, kucaklayıcı bir duruş göstermeliyiz. Bu vesileyle demokrasi uğruna verilen mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza başsağlığı diliyorum. Umarım ülkemiz bir an önce olması gerektiği gündemine döner, bizlerin gündemi sanayi, üretim olmalı. Bunun için de elbirliğiyle bugünleri atlatmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

ORSİAD'ın yeni yönetiminin hayırlı olmasını dileyen Aydın da yeni yönetimin bayrak yarışında derneği daha iyi yerlere taşıyacağına inandığını belirtti.

Aydın, darbe geçmişi fazla olan Türkiye'de demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gündemdeki olaylar hepimizi derinden etkiledi. Halkımız çok büyük bir direnç gösterdi. Cumhurbaşkanımızın basiretli duruşu, halkımızın tek ses oluşu, muhalefetin demokrasiyi sahiplenmek için verdiği desteği, basının dikkatli tavrı sayesinde bu badireyi çok daha ciddi yaralar almadan atlattık. Bizler yine dikkatli olmaya devam etmeliyiz. Darbe geçmişi çok fazla olan bir ülkeyiz. Demokrasimize sahip çıkmalıyız. Şu an devletin ve milletin yanında olma zamanı. Biz sanayiciler ülkemiz için böyle zamanlarda işlerimize daha çok odaklanmalı, daha çok üretmeli, teknolojimiz ile büyümeliyiz. Bunun için özellikle OSTİM'deki firmalarımıza çok güveniyorum. Ülke olarak hepimizin başı sağolsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :