Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar'da:

"Allah nasip ederse tek başına iktidara millet AK Parti'yi getirecektir, buna yürekten inanıyorum"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletin AK Parti'yi tek başına iktidara taşıyacağına yürekten inandığını söyledi.

 Eroğlu, Afyonkarahisar'da AK Parti Gençlik Kolları'nın sergi açılışını gerçekleştirdi. 

Daha sonra bir termal otelde kentteki iş adamları ve sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 7 Haziran'da tek başına iktidara gelmemesi için 7 tane şer gücün gece gündüz çalıştığını kaydetti.

Eroğlu, 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de tek başına bir hükümet olmamasının acısını herkesin yaşadığını anlatarak, "O bakımdan inşallah 1 Kasım'daki seçimde, millet bunu fark etti. Allah nasip ederse tek başına iktidara millet AK Parti'yi getirecektir, buna yürekten inanıyorum. AK Parti olarak sadece muhalefet partileri ile mücadele etmedik. İçeride ve dışarıda bütün şer güçler, 'Türkiye'de tek başına iktidar olmasın, koalisyon dönemleri tekrar yaşansın' diye gayret etti" diye konuştu.

-"AK Parti ile milletimizin başı daha da dik oldu"-

Eroğlu, Türkiye'nin pek çok ülkeyi rahatsız ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi özellikle AK Parti ile milletimizin başı daha da dik oldu. Ekonomimiz güçlendi, G20 ülkeleri arasına dahil olduk. Hatta bu yıl G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği ve dönem başkanlığı yapıyoruz. 2 yıl önce mayıs ayında IMF'ye olan bütün borç ödenince Batı, dikkatini daha da Türkiye'ye yönlendirdi. Önce hükümeti yıpratmak için Gezi hadisesini çıkarttılar. Gezi, belki yüz yıl önce oynanan oyunun veya bir filmin tekrar devreye sokulmasından ibarettir. Batı aynı oyunu Taksim'de de oynamak istedi. Gezi olayları budur. Baktı olmadı. Çünkü dirayetli bir kişi o zaman Başbakandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan vardı, gerçekten dirayetli bir şekilde direndi. Başarılı olamayınca bu sefer 17-25 Aralık Paralel yapıyı devreye soktular. Neticede Paralel yapıya pek çok ülkenin ajanları, istihbarat teşkilatları sızdı. Birtakım talimatlarla Türkiye'nin aleyhine bir ihtilal yapmak için harekete geçtiler ama onların bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. O da tutmadı. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü keselim' diye birleşti bütün partiler. Ama Allah'a şükürler olsun ilk turda Cumhurbaşkanımız seçildi."

-"Mesele artık AK Parti meselesi olmaktan çıktı"-

Eroğlu, şöyle devam etti:

"7 Haziran seçimlerinde, bütün şer güçler birleşti. Koalisyon olsun istiyorlardı. AK Parti tek başına iktidara girmesin. Hatta CHP Genel Başkanı bile 'oylarımızın bir kısmını HDP'ye vereceğiz' dediğini Adnan Menderes Havalimanı'nda duyanlar var. Neticede koalisyonlar gerçekten zor, büyümenin tamamen aşağı doğru gittiği bir dönem yaşanıyor. Dolayısıyla bakın bu mesele artık AK Parti meselesi olmaktan çıktı. Çünkü tekrar biz IMF'ye el avuç açacaksak, enflasyon canavarı hortlayacaksa, ekonomi kötü gitmesinden dolayı Hazine borçlanacak, faiz lobisinin faizleri artırarak yine yüzde 63 faizle borçlandıracağı günleri istemiyorsak... İşsizliğin artmasını, ekonominin dağılmasını istemiyorsak, Türkiye’nin büyümesini istiyorsak mutlaka hep birlikte 1 Kasım'da gereken cevabı vermemiz gerekir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı