Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"FETÖ'nün ihanetlerini görmek için 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitaplarını mutlaka yabancı dillerde yayınlamak lazım"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabıyla ilgili, "FETÖ'nün ihanetlerini görmek için 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitaplarını mutlaka yabancı dillerde yayınlamak lazım." dedi.

Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Daha sonra Eroğlu, darbe girişimi sırası ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, AA muhabirlerinin haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceledi.

Bakan Eroğlu, kitabı İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça ve İspanyolca basıp bütün dünyaya dağıtmak gerektiğini söyledi.

"Bunlar dışarıda, bu FETÖ terör örgütü yanlış bir algı oluşturmak istiyor." diyen Eroğlu, "O kadar saçma ki yaptığı ihanet, alçaklık, şehit ettikleri insanlar, tahrip ettiği binalar yetmiyormuş gibi bu kadar Türkiye'ye zarar verdiler. Türkiye çok gelişen bir ülkeydi. Yine gelişiyor Allah'a şükür." dedi.

Ekonomimizin daha güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"En azından yurt dışında bunların ihanetlerini görmek için 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' kitaplarını mutlaka yabancı dillerde yayınlamak lazım. Ben de şunu yaptım muhattabım, beni tanıyan dünyada 185 ülke var. Onlara, muhattap bakanlara mektup yazdım. İngilizce biliyorsa İngilizce, Arapça biliyorsa Arapça, Fransızca biliyorsa Fransızca ve Türkiye'de olan biten her şeyi anlattım. Büyük bir hainlik olduğunu ifade ettim. Milletimizin demokrasi adına büyük bir kahramanlık destanı yazdığını da söyledim. Bunları gönderdim bu çok önemli. Çünkü FETÖ Türkiye'ye hep zarar veriyor. Bunlar hain, yurt dışında da bu zararlı faaliyetleri devam ediyor. Onların önünü kesmek lazım diye düşünüyorum. Anadolu Ajansının bu kitabı gerçekten güzel olmuş. Anadolu Ajansını tebrik ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :