Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

''(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Bu doğru bir karar değildir. Yanlıştır, siyasi bir karardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir"

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına yönelik, "Bu doğru bir karar değildir. Yanlıştır, siyasi bir karardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir." dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli etkinlik ve açılışlara katılmak üzere geldiği Eskişehir'de Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada konuşma yapan Eroğlu, AK Parti hükümetleri olarak 13 yılda Eskişehir'e 13 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin giderek güçlendiğini belirten Eroğlu, "Her konuda güzel adımlar atılıyor. Türkiye daha da katlanacak. Dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye'yi taşıyacağız. Türkiye'nin yıldızı parlak." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin ''Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, bu kararı yok farz ettiklerini bildirdi.

Mühendislik dışında tarih bölümü mezunu da olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu mevzuya tarihçiler karar verir. Parlementerler, siyasiler karar veremez, bu yanlıştır. O zaman siyasi bir karar olur. Dolayısıyla bu 'yok' hükmünde. Tarih boyunca herkesi kucaklamışız, şefkatle bakmışız. Hiçbir insana zulüm edemeyiz. Bizim kültürümüzde, dinimizde asla böyle bir şey yok. 1915 yılında bazı Ermeni vatandaşlarımızı başka bir yere taşımak maksadıyla bu kanun çıkarıldı. Almanların yaptığı gibi gaz odalarında filan böyle bir şey yok. Hatta onları askerlerimiz koruyarak götürdü. Bu doğru bir karar değildir. Yanlıştır, siyasi bir karardır. Bizim açımızdan da 'yok' hükmündedir."

- ''Arşivlerimiz sonuna kadar açık"

Bakan Eroğlu, Batı ülkelerinin kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir baksınlar neler yapmışlar. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Merhamet, insanlık hepsi bizde. 3 milyon Suriyeli Türkiye'ye sığındı. Onlar 3 kişi almak için birtakım sıkıntılar çıkartıyor, üstelik dinini değiştirme mecburiyeti getiriyor. Böyle bir şey var mı? Biz de ise 'Dinde zorlama yoktur, herkes düşüncesinde, inancında hürdür' anlayışı var. Bizim arşivlerimiz sonuna kadar açıktır. Buyursunlar, gelsinler incelesinler."

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise Eskişehir'in son 13 yılda görülmemiş bir yatırım aldığına işaret ederek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kente kazandırdığı tesislerden dolayı Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler