Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Bu yıl yatırımlarda destan yazmaya hazırlanıyoruz. 17,7 milyar liralık 2016 yılı bütçemizin her kuruşunu halkımıza hizmet olarak kullanacağız"- "Son 13 yılda olduğu gibi bundan sonra da bakanlık olarak çalışma alanımıza giren her alanda yatırımlarımız bü

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu yıl yatırımlarda destan yazmaya hazırlanıyoruz. 17,7 milyar liralık 2016 yılı bütçemizin her kuruşunu halkımıza hizmet olarak kullanacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın 2015'te yaklaşık 13,1 milyar liralık bütçe ile en büyük yatırımcı kuruluşlardan birisi olduğunu belirtti.

Geçen yılın bütçe içeriğine ilişkin bilgi veren Bakan Eroğlu, "Bu bütçenin bakanlık 513 milyon 292 bin lirasını, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 9 milyar 796 milyon lirasını, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2 milyar 567 milyon lirasını, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 238 milyon 423 bin lirasını, Su Enstitüsü (SUEN) ise 4 milyon 171 bin lirasını kullandı" diye konuştu.

- 2015'te bin 20 tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi

Bakan Eroğlu, geçen yıl görülmemiş bir yatırım yaptıklarını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin çeşitli yerlerinde 10 milyar 544 milyon lira yatırım bedeline sahip toplam bin 20 adet tesisin temel atma ve açılış merasimlerini gerçekleştirdik. Elbette bu tesislerin hepsini 2015 yılı bütçesi ile yapmadık. Bazı tesisler daha önceki yıllardan süre gelen bir inşaat sürecinden sonra tamamlandı. Temelini attığımız bazı tesislerin tamamlanması için ise bu yıl ve önümüzdeki yılların bütçeleri kullanılacak."

Geçen yılın bütçesiyle orman, su, tabiat ve hava tahminleri hususunda yatırım yaptıklarını kaydeden Eroğlu, "Herkes bilsin ki, havamıza, suyumuza, tabiatımıza sahip çıkıyor ve onların korunması ve geliştirilmesi için her şeyi yapıyoruz" dedi.

- Bakanlığın 2016 bütçesi 17,7 milyar lira

Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2016 yılı bütçesinin geçen cuma Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğünü anımsattı. "Bu yıl yatırımlarda destan yazmaya hazırlanıyoruz. 17,7 milyar liralık 2016 yılı bütçemizin her kuruşunu halkımıza hizmet olarak kullanacağız" ifadesini kullanan Eroğlu, Türkiye'nin en önemli yatırımcı bakanlıklarından biri olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu yılın bütçesine ilişkin Bakan Eroğlu, "Bakanlık 667 milyon lirasını, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 10 milyar 908 milyon lirasını, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 5 milyar 746 milyon lirasını, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 352 milyon 897 bin lirasını, Su Enstitüsü (SUEN) ise 5 milyon 129 bin lirasını kullanacak" açıklamasını yaptı.

- 2016'da DSİ 130 büyük tesisi vatandaşların hizmetine sunacak

Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı ülkenin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olan DSİ'nin bütçesi ile yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"DSİ 2016 yılında 27 adet baraj, 2 adet HES, 52 adet sulama, 13 adet büyük taşkın, 29 adet içme suyu ve 7 adet atık su tesisi olmak üzere toplam 130 adet tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. Ayrıca devam eden Yusufeli, Ilısu, Melen gibi barajlara ve yine devam eden sulama, içme suyu ve taşkın koruma tesislerine kaynak aktaracak. Son 13 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturan OGM yine fidanları toprakla buluşturmaya ve ülkemizi yeşillendirmeye devam edecek. Diğer yandan tabi güzelliklerimizi korumak ve geliştirmek için yatırımlarımız sürecek ve hava tahminlerini daha isabetli yapmak için 2016'da 228 adet yeni gözlem sistemini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

- Bakanlık zamanla yarışıyor

Bakanlığın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor" sloganını belirlediğini ve bu slogana uygun olarak yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Eroğlu, "Tamamladığımız tesislerin açılışlarını tek tek yapmamız bile mümkün olmuyor. Bu yüzden toplu temel atma ve açılış merasimi geleneğini başlattık. Artık tesisleri toplu olarak hizmete alıyoruz. Son 13 yılda olduğu gibi bundan sonra da bakanlık olarak çalışma alanımıza giren her alanda yatırımlarımız bütün hızıyla devam edecek" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler