Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"PKK, Türkiye'nin açık ve gizli düşmanlarının maşasıdır. Haindir, bölücüdür ve tamamen Marksist, Leninist bir terör örgütüdür. Kürt kardeşlerimizle hiçbir alakası da yoktur. Onların da düşmanıdır"- "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında orman teşkilat

KIRŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK, Türkiye'nin açık ve gizli düşmanlarının maşasıdır. Haindir, bölücüdür ve tamamen Marksist, Leninist bir terör örgütüdür. Kürt kardeşlerimizle hiçbir alakası da yoktur. Onların da düşmanıdır" dedi.

Bakan Eroğlu, bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda vatandaşlara Ahi pilavı dağıttı. Daha sonra Güzler Parkı'ndaki 10 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının son 13 yılda hayal bile edilemeyen tesisleri Türkiye'ye kazandırdığını söyledi.

Kırşehir'in de bu yatırımlardan fazlasıyla istifade ettiğini belirten Eroğlu, il genelinde 13 yılda 4 milyar liralık projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Türkiye'deki en yüksek barajların öz kaynaklar ve Türk müteahhitlerle yapılır hale geldiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Arıtma tesislerini geçmişte yabancılar yapardı artık öz kaynakla, yerli mühendisle, onda bir maliyetle daha iyisini yapıyoruz. Farkımız bu. Sulamalarda büyük bir hamle yaptık. Şu ana kadar Türkiye'de 6 milyon hektar araziyi suluyoruz. Bu konuda yeni büyük bir hamle yapacağız. Ben sanırdım ki sadece İstanbul'da su sıkıntısı vardı. Oysa, Türkiye'nin 76 ilinde su sıkıntısı varmış. İzmir'den Kars'a, Afyonkarahisar'dan, Şırnak'a, Sinop'a kadar susuzluk varmış. Biz 76 şehrin su meselesini kökünden çözdük. 2040-2050 yılına kadar su sorunları çözüldü. Büyük düşünme budur."

Son 12 yılda 3 milyar 250 milyon adet fidanı toprakla buluşturarak, dünyada ilk üçe giren ülke unvanını aldıklarını ifade eden Eroğlu, "Bu büyük bir mazhariyet ve azim. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında orman teşkilatımız Türkiye'de, dünyadaki her insan için bir fidan dikecek. Yani 7 milyar fidan dikmiş olacak. Biz büyük hedefler koyuyoruz. Orman teşkilatımızın, daha önce hiç olmayan 28 eylem planı var. Ceviz, badem, bal ormanları eylem planları bunlardan bir kaçı" diye konuştu.

- Terör olayları

Son zamanlardaki terör olaylarına da değinen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"PKK, Türkiye'nin açık ve gizli düşmanlarının maşasıdır. Haindir, bölücüdür ve tamamen Marksist, Leninist bir terör örgütüdür. Kürt kardeşlerimizle hiçbir alakası da yoktur. Onların da düşmanıdır. Geçmişte istihbaratlar yabancı ülkelerin İnsansız Hava Araçlarından geliyordu ama, onlar koordinatları doğru bildirmiyordu. Dağlar, taşlar bombalanıyordu. Şimdi, teröristlerin kafalarına, inlerine kadar her taraf gerekirse tarumar ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Bu bayrak, ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Devletimiz ilelebet payidar olacaktır. Bunun aksini yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

Konuşmanın ardından 51 milyon lira maliyetli 10 tesisin açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, ve diğer protokol üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı