Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Avrupa'da büyüme, sıfıra yaklaşıyor. Biz, bu çeyrekte yüzde 11,1 büyümeyle dünyada Çin ve Hindistan'ı geçerek, zirveye tırmandık. Bu, sizin sayenizde. Aziz milletimiz, bunu yaptı. Dünya da bunu gördü"- "Şu anda Amerika, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olara

BALIKESİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa'da büyüme, sıfıra yaklaşıyor. Biz, bu çeyrekte yüzde 11,1 büyümeyle dünyada Çin ve Hindistan'ı geçerek, zirveye tırmandık. Bu, sizin sayenizde. Aziz milletimiz, bunu yaptı. Dünya da bunu gördü." dedi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara seslenen Eroğlu, Türkiye'de en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını anımsattı.

Eğitimin önemine değinen Eroğlu, "Evlatlarımızı geleceğe hazırlamamız lazım. Onlar geleceğimizin teminatı, dolayısıyla onları en iyi şekilde yetiştirmek, bütün hükümetlerin boynunun borcu." diye konuştu.

"Sağlıkta, Amerika'nın da Avrupa'nın da önündeyiz." diyen Eroğlu, AK Parti hükümeti olarak insana değer verdiklerini dile getirdi.

Eroğlu, hizmetlerin devam edeceğini belirterek, "Avrupa'da büyüme, sıfıra yaklaşıyor. Biz, bu çeyrekte yüzde 11,1 büyümeyle dünyada Çin ve Hindistan'ı geçerek, zirveye tırmandık. Bu, sizin sayenizde. Aziz milletimiz, bunu yaptı. Dünya da bunu gördü. Biz, IMF'ye borcumuzu ödedik, 6 sıfırı atıverdik. Şimdi de büyümede yüzde 11,1 ile bir rekora imza attık. Sizlerin desteği olursa bu millet, daha da gelişecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan yatırımlara da değinen Eroğlu, "Baraj, gölet gibi 7 bin 200 tesis açtık. Bütün su meselesini hallettik. Biz bütün şehirlere su getirdik. Yetmiyormuş gibi Akdeniz'in içinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, yavru vatana bile su götürdük. Dünyanın en büyük barajlarını biz yaptık. Dünya rekoru kırdık ve 508 baraj yaptık." dedi.

Eroğlu, "Bu kadar yatırım yapıyoruz. 'Bu para nereden geliyor?' diyebilirsiniz. Bu para, sizin paranız. Eski Türkiye'de çalışıp üretip, devlete verilen verginin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o hortumları kesiverdi. Daha çok ihale lobisinin hortumu vardı." ifadelerini kullandı.

Gönül coğrafyalarının son kalesinin Türkiye olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Şu anda Amerika, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak ilan etti. Kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Buna en gür sesi çıkaracak millet, Türk milletidir." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :