Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"16 Nisan'da 'evet' çıkarsa Türkiye muazzam bir şahlanışla küresel bir güç olacak. Şimdiden Avrupa'yı korku salmış. Geçen Almanca gazeteye bir baktım, Türkçe başlık. Alman gazetesinin Türkçe başlık atmasına sevindim. Türkçe olduğu için. Ama 'hayır' demesi

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "16 Nisan'da 'evet' çıkarsa Türkiye muazzam bir şahlanışla küresel bir güç olacak. Şimdiden Avrupa'yı korku salmış. Geçen Almanca gazeteye bir baktım, Türkçe başlık. Alman gazetesinin Türkçe başlık atmasına sevindim. Türkçe olduğu için. Ama 'hayır' demesine sevinemedim. Çünkü inşallah zamanı gelince bütün Alman Gazeteler Türkçe çıkar. Dünyanın süper gücü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacak." dedi.

Beylikdüzü Gürpınar Meydanında fidan dağıtım töreninde vatandaşlara hitap eden Eroğlu, 16 Nisan’dan sonra istikrar olacağını ve hızlı karar alınacağını, çok başlılığın ortadan kalkacağını ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle Türkiye’nin adeta uçarak 2023, 2053, 2071 hedeflerini yakalayacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, "İstanbullular bugüne kadar bizden ne isterlerse bizden evet cevabı aldılar. Şimdi sıra sizde. Milletin ve devletin bekası için, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için evet oyu vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine cevap veren Eroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Yeni sistem gelirse, başbakan ve cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa büyük kavga olur ne yapacağız’, diyor. ‘Onun için evet demeyin’ diyor. Zaten şimdiye kadar bütün başbakanlarla cumhurbaşkanları kavga etmiş. Merhum Ecevit’le Ahmet Necdet Sezer kavga edip anayasa kitapçığı attığı zaman büyük bir ekonomik kriz meydana geldi. Dolar 3 katına fırladı. Gecelik faizler yüzde 7 bin 500’e fırladı. 52 banka batmadı mı? Faturayı kim çekti? Millet çekti. Halbuki biz şimdi o kavgalar olmasın diye bu sistemi koyuyoruz."

- Bakan Eroğlu, Avcılar Meydanı'nda halka seslendi

Gürpınar’daki dağıtım programının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Eroğlu, Yaşar Acar Fen Lisesi ve Haydar Akın Mesleki ve Teknik Lisesi'nde öğrencilerle beraber fidan dikerek, can suyu verdi.

Meydana giderken esnafı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Avcılar Meydanı'nda fidan dağıtımı törenine katıldı. Halka seslenen Eroğlu, bugün Regaip Kandili olduğunu ve herkesin kandilini canı gönülden kutladığını söyledi. Allah'ın, Türk milletinin birlik, beraberliğini kuvvetlendirmesini dilediğini ifade eden Eroğlu, Avcılar'da yapılan yatırımları anlattı.

Hizmet deyince akla AK Parti'nin geleceğine dikkati çeken Eroğlu, bugün ilçede 10 bin fidan dağıtacaklarını vurgulayarak, ülkedeki sağlık sisteminde gelinen noktanın iyi seviyede olduğunu belirtti. Hükümetin ulaşım, çevre ile ilgili yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Eroğlu, referandum sürecine de değinerek, şöyle konuştu:

"16 Nisan'da 'evet' çıkarsa Türkiye muazzam bir şahlanışla küresel bir güç olacak. Şimdiden Avrupa'yı korku salmış. Geçen Almanca gazeteye bir baktım, Türkçe başlık. Alman gazetesinin Türkçe başlık atmasına sevindim. Türkçe olduğu için. Ama 'hayır' demesine sevinemedim. Çünkü inşallah zamanı gelince bütün Alman Gazeteler Türkçe çıkar. Dünyanın süper gücü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacak."

Mevcut sistemin istikrarsız bir yönetim olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Sayın Başbakanımızın ifadesiyle, 'Bu anayasa değişikliği Erdoğan için değil her doğan için." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. Fidan dağıtımına vatandaşların ilgisi büyük oldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler