Orman köylüsü ev kadınlarına kredi desteği

Orman köylüsü ev kadınlarına kredi desteği

Orman Genel Müdürlüğünce mikro kredi desteğiyle 6 yılda 810 ev hanımına 2 milyon 457 bin 33 lira destek sağlandı- Orman Genel Müdürü Üzmez:- "Ev hanımlarının evlerinin geçimine katkıda bulunmak için küçük de olsa sermaye ihtiyacını karşılayarak onları hem

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), mikro kredi desteğiyle 6 yılda 810 ev hanımına 2 milyon 457 bin 33 lira destekte bulunuldu.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rutin projelerinin yanı sıra her yıl köylünün talep ve istekleri doğrultusunda bölgelerden gelen uygulanabilir, ekonomik getirisi yüksek türden bazı projeleri de hayata geçirdiklerini belirtti.

Üzmez, Orman Genel Müdürlüğünün uygulamalarından mikro kredi ile gelir getirici bir faaliyette bulunmak için küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan ve orman köylerinde ikamet eden dar gelirli ev hanımlarına imkan sağladıklarını, onların ev ekonomisine katkıda bulunmalarını desteklediklerini aktardı. Üzmez, krediden yararlanmak isteyen ev hanımlarının, yapmak istedikleri iş ve ihtiyaç duydukları destek miktarını belirten bir dilekçeyi bağlı bulundukları Orman İşletme Müdürlüğüne vermelerinin yeterli olacağını söyledi.

Destekleme miktarı ve geri ödeme süresine ilişkin de bilgi veren Üzmez, mikro kredide verilen kredi tutarının en fazla üç yılda üç eşit taksitle geri ödemesinin yapıldığını aktardı.

- Bu yıl mikro kredi üst limit tutarı 5 bin 500 lira

Bu yıl mikro kredi üst limit tutarının 5 bin 500 lira, yüzde 20 oranında da hibesinin mevcut olduğunu dile getiren Üzmez, şunları kaydetti:

"İlk defa 2012'de ev hanımlarına yönelik olarak uygulanmaya başlayan mikro kredi desteği ile 6 yılda 810 ev hanımına 2 milyon 457 bin 33 lira destek sağlanmıştır. Ev hanımlarının evlerinin geçimine katkıda bulunmak için küçük de olsa sermaye ihtiyacını karşılayarak onları hem kendi ekonomilerine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır."

Ev hanımlarına destek verilen alanlara ilişkin örnekleri sıralayan Üzmez, şu bilgileri verdi:

"Özellikle hediyelik eşya yapımında Trabzon'da şal dokuma, gümüş kazaz örücülüğü ile bakır işlemeciliği yapılarak takı ve aksesuar alanında faaliyetlerine devam etmektedirler. Bursa'da Keles ilçesinde ilçenin adı ile özdeşleşmiş bez bebek yapımı, yine İzmir'de nazar boncuğu işlemeciliği ile hediyelik eşya konusunda büyük işler yapılmaktadır. Aynı zamanda yine bayanların günlük hayatta işlerini kolaylaştıracak süt sağım makineleri ile üzüm sıkma makineleri için ihtiyaç duyulan sermaye destekleri yapılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler