Ordu'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Ordu'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Başbakan Yardımcısı Canikli: (2)- "O girdikleri yerlerden, inlerden hepsini kazıyıp çıkartacağız. Hiçbir yerde bir tane bile bırakmayacağız. Bu hainlerin tamamını kazıyacağız. Sadece buradakileri değil, Pensilvanya'dakini de getirteceğiz. Gelecek, bu mill

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "O girdikleri yerlerden, inlerden hepsini kazıyıp çıkartacağız. Hiçbir yerde bir tane bile bırakmayacağız. Bu hainlerin tamamını kazıyacağız. Sadece buradakileri değil, Pensilvanya'dakini de getirteceğiz. Gelecek, bu millete yaptığı ihanetin hesabını burada verecek." dedi.

Canikli, Ordu'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

15 Temmuz gecesi çok bedeller ödendiğini ifade eden Canikli, "Bugün biz özgürce bu konuşmaları yapıyor, bu birlik ve beraberlik gösterilerini tüm dünyaya buradan aktarabiliyorsak, bu elbette Allah'ın izni ve şehitlerimizin sayesindedir. O şehitlerimiz bu ülke için, bu millet için, hepimiz için toprağa düştüler. Elbette hepsini buradan bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz. Onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. Çocuklarımıza, torunlarımıza bu destanı hep anlatacağız. Tarih de yazacak, ondan kuşku duymuyoruz." ifadelerini kullandı.

Canikli, bütün hainlerin yargılanacağının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O girdikleri yerlerden, inlerden hepsini kazıyıp çıkartacağız. Hiçbir yerde bir tane bile bırakmayacağız. Bu hainlerin tamamını kazıyacağız. Sadece buradakileri değil, Pensilvanya'dakini de getirteceğiz. Gelecek, bu millete yaptığı ihanetin hesabını burada verecek. Hiç kimse o haini korumaya kalkışmasın. Her şey ortada, her şey açık. Delil mi istiyorsunuz? Hani diyorlar ya 'deliliniz var mı?' diye. Delil burada, bütün meydanlarda, Türk milletinin her biri delil. Bundan daha büyük bir delil var mı? Amerika Birleşik Devletleri de o haini bize teslim edecek, etmek zorunda. Dost ve müttefikimiz olarak etmek zorunda. Dostlarımızdan, müttefiklerimizden maalesef beklediğimiz, istediğimiz destekleri de göremedik."

Avrupalı dostlardan ve dost bilinenlerden, yaşanan sıkıntılarda yardımların görülmediğini belirten Canikli, şunları söyledi:

"Öyle bir saldırı olmuş ki tarihin en büyük saldırılarından bir tanesi. Milletin istiklalini, ülkenin toprak bütünlüğünü hedef alan bir saldırı. Her yer bombalanmış ve Avrupalılar diyorlar ki 'lütfen sakin olun'. Bunu bize diyorlar. 'Onları memuriyetten atarken, tutuklarken biraz dikkatli davranın'. Allah aşkına ne diyorsunuz? Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken neredeydin? O zaman sesin çıkmadı. 240 tane şehit toprağa düşerken bir itirazını duymadık senin? Bu milletin evlatlarının üzerine tanklarla toplarla ateş edilirken senin sesini hiç duymadık. Neredeydin? Demokrasiyi katletmek isteyen bu hainler her türlü yöntemi kullanarak bu insanlara saldırırken biz onları göremedik. Şimdi tutmuş hainleri korumaya çalışıyorlar. İnşallah bu hainlere bu ülkeler destek vermemiştir. Temennimiz budur, inşallah böyle bir şey olmamıştır."

- "Çıkın bu milletten özür dileyin"

Her şeyin açığa çıkacağı ve hiçbir şeyin gizli kalmayacağına dikkati çeken Canikli, "Ortasında, önünde kim var bu hainlerin, kim destek verdi, kim yetiştirdi, kim bugünlere getirdi, kim piyasaya sundu, hepsini öğreneceğiz. Hiçbir şey gizli kalmaz. Eğer bu haini destekliyorsanız bundan vazgeçin. Çıkın bu milletten özür dileyin. Destek veren devletlere sesleniyorum, özür dileyin ve bir daha da destek vermeyin. Elbette bu hainlerin arkasında duran kim varsa onlarla da gereken yapılacak hiç kuşkusuz. Bu konuda da çok ciddi işaretler, emareler var." şeklinde konuştu.

Canikli, demokrasi nöbetlerinin bugün son bulduğunu anımsatarak, "Birileri bunu yanlış anlamasın. Birileri, millet tekrar evlerine dönüyor ve biz yine hain emellerimize kaldığımız yerden devam ederiz gibi bir alçak düşünce içerisinde olanlar varsa 50 defa düşünsünler. Allah korusun bu ve buna benzer bir saldırıyla tekrar bu ülke karşı karşıya kaldığında hiç kimsenin şüphesi, kuşkusu olmasın, saniyeler içerisinde bu millet istiklalini, istikbalini ve geleceğini korumak için yine bu meydanlara dolacaktır." dedi.

- "Bu milleti yıkamazsınız"

Bu kriz ortamında doların fiyatının yükseltilmek istendiğini aktaran Canikli, "Bizim insanımız, yatırımcımız ne yaptı? Piyasaya döviz sattı. İlk gün, pazartesi günü, 18'inde Türkiye'de yerleşik kişiler, milletimizin evlatları bir günde 2,5 milyar dolar sattı, Türk parası değer kaybetmesin diye. Bugüne kadar da 11 milyar dolar döviz sattı. Milletin meydanlarda ortaya koyduğu o kahramanlık destanını yatırımcılarımız da finansal piyasalarla aynısını yaptı. Aynı anlama geliyor. Bunun için bu milleti yıkamazsınız ve bizim ekonomimiz çok fazla etkilenmedi. Olumsuzlukların da önemli bir bölümü zaten telafi edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Bakan Canikli, memleketi Giresun'da vatandaşlarla buluşmak üzere alandan ayrıldı.

Öte yandan protokol üyeleri de birer konuşma yaparak FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin dev ekrandan izlenildiği alandaki programa, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergun Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler