ORAN ve BÜ arasında işbirliği protokolü

ORAN ve BÜ arasında işbirliği protokolü

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi (BÜ) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında "Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Sempozyumu'' işbi̇rli̇ği̇ protokolü...

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi (BÜ) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında "Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Sempozyumu'' işbi̇rli̇ği̇ protokolü i̇mzalandı.

BÜ tarafından 6-8 Ekim 2016 tarihleri arasında 'Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Sempozyumu düzenlenmesini içeren protokol için BÜ rektörlük toplantı salonunda tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve ORAN Genel Sekreteri Kamil Taçşı protokolü imzaladı.

Karacabey, hammadde ve ondan üretilen enerjinin bu sempozyumun temelini oluşturduğunu belirterek, ''Yer bilimleri ve fizik konularında çalışan araştırmacıları ortak bir çatıda buluşturmayı amaçlayan sempozyum kapsamında ortak faaliyetlerin yerine getirilmesinin usul ve esaslarını belirlemek üzere protokol düzenlenmiştir. Bozok Üniversitesi olarak ilimizin yer altı zenginliklerini, tarihini araştırmayı hedefleyen düşüncelerimiz vardı. Bu düşünce kapsamında yer altı zenginlikleri ve enerji kaynaklarının araştırılması konusunda düzenlenecek sempozyuma Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız maddi ve manevi destek vermektedir.'' diye konuştu.

Karabey, Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Sempozyumu ile araştırma ve deneyimleri bulunan bilim insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, öğrenciler, ticari firmalar ve kurum temsilcileriyle bir araya gelerek Yozgat'taki yer altı zenginlikleri ve enerji kaynakları, Türkiye'de ve dünyada yaşanan maden ve enerji konularındaki sorunlar, çözüm önerileri, yeni gelişmeler ve bilimsel bulguların paylaşılarak tartışılıcağını belirtti.

ORAN Genel Sekreteri Kamil Taçşı da protokolün hayırlı olmasını dileyerek, sempozyuma 40 bin lira destekte bulunacaklarını kaydetti.

ORAN ve BÜ arasında işbirliği protokolü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler