Op.Dr. Gökhan Kınaş, “Pelvik organ sarkması sık görülen durumdur”

Op.Dr. Gökhan Kınaş, “Pelvik organ sarkması sık görülen durumdur”

Özel Denizli Tekden Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde hasta kabulüne başlayan Op.Dr. Murat Gökhan Kınaş, kadınlarda sıkça görülen...

Özel Denizli Tekden Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde hasta kabulüne başlayan Op.Dr. Murat Gökhan Kınaş, kadınlarda sıkça görülen genital organ sarkmaları hakkında bilgiler verdi. Doktor Kınaş, genital sarkma durumlarında, spesifik organların sarkmasına göre farklı adlar verildiğini söyledi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Murat Gökhan Kınaş, genital organ sarkmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Pelvik organ sarkmasının sıkça görüldüğünü belirten Op. Dr. Kınaş, "Kadınlarda genital organ sarkması, yapıları yerinde tutan, kas, bağ ve fasya kombinasyonun zayıflaması neticesinde üretra, mesane, uterus ve rektum gibi organların aşağıya, vajene doğru sarkarak karın dışına doğru yer değiştirmesidir. Pelvik organ sarkması, oldukça sık görülen bir durumdur. Genital sarkma durumlarında, spesifik organların sarkmasına göre farklı adlar verilir. Örneğin, vajen ön bölgedeki sarkmada idrar kesesi aşağıya inmiştir ve sistosel denir. Vajen arka bölgede rektum sarkmıştır ve rektosel denir. Enterosel bağırsakların, uterin prolapsus ise rahimin sarkmasıdır. Ancak, halk arasındaki yaygın kullanımda tümüne birden rahim sarkması denebilmektedir. Pelvik organ sarkmasının muayene bulgularına göre dereceleri vardır" dedi. Vajina sarkma belirtilerini anlatan Özel Denizli Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Murat Gökhan Kınaş," Tamemen vajenden dışarı çıkan sarkmalar olduğu gibi, ıkınma ile gerçekleşen hafif sarkmalar mevcuttur. Dolayısı ile derecelerine göre bu sarkmalar kadının günlük aktivitelerini ve yaşam kalitesini etkileyen bir sorundur. Vajina Sarkma Belirtileri Vajenden dışarı doğru oluşan sarkan dokular, Pelvik alanda ağırlık veya dolgunluk hissi, idrar kaçırma, dışkılama problemleri, bel ağrısı, ağrılı cinsel birleşme "dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.