On kilişik ailenin geçimi 17 yaşındaki Abdülrezzak'da

On kilişik ailenin geçimi 17 yaşındaki Abdülrezzak'da

Suriye'den 10 kişilik ailesiyle Türkiye'ye gelen 17 yaşındaki Abdülrezzak Cırban, hasta babası ve küçük kardeşlerinin geçimini pastanede çalışarak sağlıyor

HATAY (AA) – Savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan 10 kişilik Cırban ailesi, 17 yaşındaki Abdülrezzak sayesinde geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

İç savaştan 3 yıl önce kaçan ve Hatay'ın Hassa ilçesine gelen aile, kendi imkanlarıyla kiraladığı evde hayata tutunmanın derdinde.

Hayırseverlerin ve yardım kuruluşlarının desteğinin yanı sıra evin tek çalışanı Abdülrezzak sayesinde aile sofralarını kuruyor.

İlçede bir pastanede günlüğü 25 liraya ter döken Abdülrezzak Cırban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi, babası ve 8 kardeşiyle hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Suriye'de tarımla uğraşarak geçimimizi sağlıyorduk. Çok şükür soframız kuruluyordu ve sıkıntımız yoktu. Ancak savaşla yaşamımız alt üst oldu. Üç yıl önce 8 kardeşim ve anne babamla Türkiye'ye sığındık. Babam bel ağrısı şikayeti nedeniyle çok fazla ayakta kalamıyor ve bu nedenle çalışamıyor. Diğer kardeşlerim de küçük. Bu nedenle sığındığımız Hassa ilçesinde pastanede bulduğum işle ailemin ihtiyacını karşılıyorum. Günlük 25 lira alıyorum. Bunun yanı sıra sağolsun hayırseverler destek oluyor.''

En büyük hayalinin okuluna devam edip öğretmen olmak olduğunu dile getiren Cırban, ancak ailesi için çalışması gerektiğini, bu nedenle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler