OMÜ'nün kuruluşunun 42. yıl dönümü

OMÜ'nün kuruluşunun 42. yıl dönümü

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde ilk kez bir sporcu köyü kuruluyor. Neden? Çünkü OMÜ içindeki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların üniversiteyle beraber vereceği hizmetle, üniversitede bir spor köyü olacak, İşit

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde ilk kez bir sporcu köyü kuruluyor. Neden? Çünkü OMÜ içindeki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların üniversiteyle beraber vereceği hizmetle, üniversitede bir spor köyü olacak, İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde ilki Samsun'da yapılacak." dedi.

Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kuruluşunun 42. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, üniversitenin Samsun'da nefes alınacak yerlerden biri olduğunu, buraya gelen Samsunluların önünün açılması gerektiğini söyledi.

Sosyal yaşamın üniversite içinde sağlanması gerektiğini belirten Kılıç, "Tüm bu unsurlar bir araya geldiği zaman üniversite şehirle beraber gelişir, büyür ve şehrin gelişimine en büyük katkıyı verir. Samsun'a bir üniversite daha tabii ki kurulması lazım. Genişleme anlamındaki, akademik anlamdaki kalitesini ödün vermeden yapmak istemesi durumunda artık yavaş yavaş sınırına gelmiş durumda. Çünkü belli sayının üzerine çıkmak, akademik anlamdaki kaliteyi etkileyebilir. Samsun nüfusu ve altyapısı ikinci bir üniversiteyi kaldırabilecek durumdadır." diye konuştu.

Kılıç, İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın bu yaz Samsun'da yapılacağını, bunun dünyadaki üçüncü büyük organizasyon olduğunu kaydetti.

Olimpiyatların, paralimpikten sonra Uluslararası Olimpiyat Komitesince tescillenen bir organizasyon olduğunu dile getiren Kılıç, "Bunu Samsun'da gerçekleştiriyor olmamızda üniversitemizin de büyük katkısı var. İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde ilk kez bir sporcu köyü kuruluyor. Neden? Çünkü OMÜ içindeki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların üniversiteyle beraber vereceği hizmetle, üniversitede bir spor köyü olacak, İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde ilki Samsun'da yapılacak. Samsun ilklerin şehridir." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin gerçeklerle konuştuğunu, var olanları görmeden başlarını kuma gömmeleri halinde başarıya ulaşamayacaklarını anlatan Kılıç, elde ettikleri başarıları görüp üzerine yenilerini ekleyeceklerini, eksiklerini de öz eleştiri yaparak dile getireceklerini bildirdi.

- "Gençler ülkemizin geleceğini kuracak"

Öğrencilere seslenen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Maalesef ülkemizin tarihi gelişimi içinde, zaman zaman öğrencilerimizi ve gençlerimizi farklılıkların üzerine ayrıştırmak üzere birileri çaba gösteriyor. Biz hep şunu söyledik, bizim farklılıklarımız, zenginliklerimiz oldu. Buraya farklı düşüncelerden, farklı şehirlerden öğrenciler geliyor. Farklı şehirlerden olacaklar, farklı gelecek vizyonları olacak ama beraber olacakları çok önemli ortak noktaları var. OMÜ'ye geldiklerinde şu ortak noktada birleşmiş olacaklar. Hepsi OMÜ'lü olacak. İTÜ'lü, Hacettepeli, siyasal fakülteli, Mülkiyeliler... Bu tip ayrımların oluştuğu üniversiteler çok farklı noktalara gidiyor."

Buraya hayata hazırlanmak üzere gelen öğrencilerin hepsinin artık OMÜ'lü olduğunu dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ortak noktanın etrafında birleşecekler. Ayrıca medeniyetlerinden, geldikleri o şehirlerden getirdikleri farklılıkları birbirleriyle paylaşacaklar. Ondan sonra o farklılıklar etrafında ayrışmayacaklar, birleşecekler ve ülkemizin geleceğini kuracaklar. Onun için gençlerimiz değerlidir. Yarın bir gün er meydanına çıkmak gerekirse bu milletin evlatları asla geri durmazlar. 15 Temmuz gecesi bunu gösterdiler. Dolayısıyla biz gençlerimize güveniyoruz. 16 yaşında bu ülkenin geleceği için sokaklarda şehit olan gençlerimiz var. İster 18 olsun, ister 25 olsun, ister 30 olsun, ister 60 yaşında kendini genç hissedenler olsun. Yaşla ölçülmez bazı şeyler, dolayısıyla kendimize güveneceğiz. Tarihimizden aldığımız güçle ve geleceği birlikte oluşturacağımızı, beraber inşa edeceğimizi, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da ülkesinin geleceğiyle ilgili söz söyleme hakkı olduğunu biliyoruz."

Programa, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile öğretim elamanları ve öğrenciler de katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler